Siirry sisältöön
Tulevaisuus ahistaa

Moi. Juttu on siis se että tulevaisuus ahistaa mua hirveesti. Mä jotenkin pelkää että mä aina vaan pyrin parhaaseen saan kynpin koulusta ja silleen ja sitte kun kuolen niin en oikeestaan oo eläny. Mä haluisin kokeilla monia eri juttuja mutta en pysty niihin kaikkiin samaanaikaan. Mä haluisin joskus kokeilla että millasta on olla se opelle hankalin oppilas mut en voi kokeilla kun koulumenestys on mulle tärkeetä. Mä haluisin toisen elämän. Sellaisen elämän että voisin olla siinä elämässä ihan eri ihminen ku nyt. Mä en varsinaisesti pelkää kuolemaa, mutta pelkään elämää. Apua!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Tulevaisuus ahistaa,

Toivottavasti kirjoittamasi pohdinta tänne Nuortennettiin auttoi sinua jo hieman ahdistuksen ja tulevaisuuden pelon kanssa. Kerrot pelkääväsi sitä, että keskittyminen kouluun ei jätä tilaa muulle elämälle ja pelkäät jääväsi muista asioista paitsi. Kuvaat tekstissäsi, kuinka koulumenestys on sinulle tärkeää ja samalla haluaisit olla joku aivan toinen ihminen ja saada itsellesi toisen elämän.

Mistä asioista haaveilet? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeää koulumenestyksen lisäksi? On ymmärrettävää, että tuntuu jäävänsä asioista paitsi koulunkäynnin takia – toisaalta koulumenestys tarjoaa sinulle myös paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa. On kuitenkin tärkeää hyväksyä itsensä ja olla armollinen – hyvä koulumenestys tarkoittaa paljon muutakin kuin kymppiriviä.

Elämään kuuluu myös paljon tärkeitä ja merkityksellisiä asioita, jotka lopulta määrittävät sen mistä meidät myöhemmin muistetaan. Muiden ihmisten auttaminen, hyvyys ja ystävällisyys, rehellisyys ja muiden kunnioitus ovat niitä asioita, jotka vievät vähintään yhtä pitkälle kuin menestyminen koulussa ja työelämässä.

Meistä jokainen ansaitsee haaveita ja unelmia elämäänsä. Parasta niissä on se, että ne ovat kaikki vielä edessäpäin ja odottavat sinua eivätkä katoa, vaikka nyt keskittyisitkin koulunkäyntiin. Sinulla on kuitenkin myös oikeus tehdä jo nyt asioita, jotka tuntuvat hyviltä ja omilta. Hyvien asioiden lisääminen auttaa myös jaksamaan niitä vähemmän kivoja ja pakollisia asioita elämässä.

Toivon sinulle kaikkea hyvää, niin koulunkäyntiin kuin matkalle löytääksesi oman itsesi ja rohkeutta tehdä niitä asioita joista nautit!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tulevaisuus ahistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top