Siirry sisältöön
hieman masentaa

Mä olen ollut pienestä pitäen tosi luova ja ahkera kirjoittaja, ja kirjoitan tosi paljon kaikkia tarinanpätkiä sun muita. Nyt oon vuoden sisällä saanut haaveen oman kirjan julkaisusta, mutta tää tuntuu aivan mahdottomalta. Oon tähän mennessä kirjoittanut kaksi kokonaista kirjaa. Ensimmäisen lähetin tyyliin jokaiseen mahdolliseen kustantamoon joissa kaikissa se hylättiin. Toisen taas oon lähettänyt vain kolmeen, joista yhdestä on tullut virallisesti hylsy mutta kahdesta muusta ei ole vastattu moneen kuukauteen, joten uskon että nekin ovat hylänneet sen.
Haluaisin niin kovasti saada varsinkin tän toisen julkaistuksi, kun oon kehittänyt sitä tarinaa jo vuosia, ja itse ainakin tykkäsin tosi paljon lopputuloksesta. En vain uskalla lähettää sitä useampaan paikkaan, koska pelkään, että nekin hylkäävät sen. En haluaisi joutua sen kanssa samaan tilanteeseen kuin tuon ensimmäisen, ettei enää olisi paikkoja joihin sen voisi lähettää.
Ja ennen kuin kukaan ehdottaa omakustannetta, oon 17v lukiolainen joka asuu vanhempien luona ja jolla ei ole vakituista työpaikkaa, ja ainoa kesätyö oli kahden viikon mittainen harjoittelu josta maksettiin joku 200€. Mulla ei siis ole todellakaan rahaa siihen, että voisin edes harkita omakustannetta.
Mua on lähiaikoina alkanut hieman masentaa, kun haluaisin jo saada oman kirjan julkaistuksi. Tuntuu myös, että kaikki muut mun ikäiset aloittelevat kirjailijat ovat saaneet jo heti ensimmäisen kässärin läpi kustantamosta.
Se oli myös silloin aika iso kolaus, kun se ensimmäinen torjuttiin kaikkialla. Olin itse ihan ylpeä siitä, ja mun kaverit myös kehui sitä vaikkei ne mitään ammattilaisia ole. Ton toisen kanssa mun kavereita ei ole kiinnostanut lukea sitä, joten en ole saanut siitä minkäänlaista palautetta.
Palautteen kanssa on myös ollut sitä ongelmaa, ettei kukaan kerro mulle mikä niissä mun teksteissä on vikana. Oliko siinä liikaa kirjoitusvirheitä? Oliko tarina tylsä? Olivatko hahmot yksitoikkoisia? Olenko mä vaan huono kirjoittamaan???
Haluaisin vaan että joku antaisi mulle suoraa palautetta, niin tietäisin edes mitä mun pitäisi mun tekstissä muuttaa.
Haluan vaan niin kovasti saada tän mun tokan tekstin julkaistuksi, kun mulla on jo niin paljon ajatuksia ja suunnitelmia jatko-osan suhteen. En vaan viitti kirjoittaa sellaista, jos en saa edes ekaa ulos. Mitä mä oikein teen?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa hienoa kuulla, että olet kirjoittanut jo kaksi kirjaa! Siinä on ollut aivan valtava urakka ja vaatii suurta taitoa luoda kokonaisen kirjan kokoinen tarina sekä kaikki sen henkilöhahmot ja tapahtumat.

Harva kirja on ensimmäisellä kerralla valmis, sillä kirjailija hio sitä yhdessä kustannustoimittajan kanssa pitkäänkin, kunnes se on valmis julkaistavaksi. Harmi, ettei mikään kustantaja ole vielä tarttunut teoksiisi. Oletko pyytänyt kavereittesi lisäksi myös vanhempiasi ja muita lähellä olevia aikuisia lukemaan tekstejäsi? Ehkä saisit heiltäkin jotain kommentteja niihin?

Löysin sellaisen nuorten kirjailijoiden kustantamon, kun Kustannus Z. Tiedätkö sen? Kannattaa kokeilla vielä sitä ja kysellä sieltä vaikka vielä vinkkejä kirjailijan uran alkuun.

Lisäksi on olemassa erilaisia kirjoituskursseja, joita monet kirjailijat ovat käyneet ennen oman kirjan kirjoittamista. Näistä voisit kysellä vaikka omalta äidinkielen opettajaltasi. Hän voisi tietää, millaisia kursseja tai kirjoittajaleirejä teillä päin järjestetään. Vaikka oletkin saanut valmiiksi jo kaksikin kirjaa, niin kannustan vielä hakemaan lisäoppia. Ehkäpä sillä tavoin saat tulevaisuudessa myös oman kirjasi julkaistua.

Onnea matkaan!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Dreamer✨️🧿💋

Moi! Mäkin kirjpitan kirjaa ja haaveilen julkaisevani sen joskus! Kysy vaan ihan rohkeesti eri kustantamoilta! Ei se haittaa jos ne jotkut hylkää sen! Ne ei osaa arvostaa sitä tarpeeksi!🤬

Jos kokeilet eri kustantamojs niin eiköhän joku niistä ota sen vastaan!

Tsemppiä! Oo rohkee ja älä luovuta!❤️

Vastaa aiheeseen: Tunnen olevani yksin tässä tilanteessa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top