Siirry sisältöön
🤭

Musta tuntuu että teen sitte mitä vaan ollakseni hyvä, oon aina liikaa tai liian vähän. Puhun liikaa tai liian vähän. Oon liian energinen tai liian tylsä. Sain täs viime maanantaina uuden kaverin ja oon siitä ilonen, mutta musta tuntuu että tyypit on mun kaa vaan säälistä. On vaikeeta sopii joukkoon. Samaa aikaa haluun olla tykätty oman tyylisteni ihmisten puolelta ja suosittujen ja tylsien ihmisten puolelta. Jään aina puol väliin ja tuntuu etten riitä kellekkään. Sori avautumisesta

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olipa mukava kuulla pohdintojasi. Voi olla rankkaa miettiä koko ajan sitä, millainen on, millainen pitäisi olla ja mitä toiset minusta ajattelevat. Samoin on varmasti mälsää, jos tuntuu siltä, ettei oikein sovi joukkoon tai ettei riitä sellaisena kuin on.

Olen kuitenkin varma, että et ole ollenkaan yksin ajatustesi kanssa. Uskoisin, että lähes kaikki ympärilläsi olevat kaverisi ajattelevat saman tyyppisiä asioita. Luulen, että kaiken ikäiset ovat jossain määrin ja joissain tilanteissa epävarmoja itsestään, varsinkin uusissa tilanteissa tai uusien ihmisten joukossa. Mutta erityisen yleistä se on nuoruudessa.

Nuorena olisi tärkeää olla samanlainen kuin muut, sulautua porukkaan ja kuulua ryhmään. Mutta toisaalta sitä haluaisi olla omanlainen, yksilöllinen ja kivalla tavalla erilainen. Vaikeaa, eikö?

Pohdinnat siitä, kuka minä olen, millainen haluaisin olla, mikä on tyylini, mihin porukkaan haluaisin kuulua ja millainen minusta tulee, kuuluvat tärkeänä osana nuoruuteen. Silloin rakennetaan identiteettiä ja otetaan selvää siitä, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä, mitkä ovat minun arvojani ja millainen ihminen haluan olla. Siinä onkin paljon pohdittavaa!

Joskus on kiva kokeilla eri tyylejä ja löytää sitä kautta se oma ja itselle sopiva tyyli olla ja elää. Kokeilemalla sen oppii. Kuten sen, oletko puhelias vai et? Oletko kenties erilainen eri ihmisten joukossa ja mikä on siihen syynä? Oletko energinen tietyssä porukassa vai vaihteleeko se omasta vireystilasta enemmän kuin seurasta? Onko lupa olla joskus tylsä tai väsynyt? Voit huoletta olla erilainen eri tilanteissa ja mutustella, miltä se tuntuu. Uskon, että löydät kyllä aikaa myöten oman tapasi olla ja kun voit rauhassa olla oma itsesi, myös ystäväsi oppivat tuntemaan sinut paremmin.

Olen tosi iloinen, että olet saanut uuden kaverin! Ihanaa! Miltä sinusta tuntuisi jutella hänen kanssaan näistä asioista? Voitte vaikka aloittaa pohtimalla, millaisia haluaisitte tällä hetkellä olla ja millaisia koette olevanne? Entä millaisia haluaisitte olla vaikka viiden vuoden päästä ja mitä se vaatisi toteutuessaan? Ihminen oppii koko ajan enemmän itsestään ja läheisistään, vaikka muutummekin läpi elämän. Mutta se, jos joku on jännittävää, eikö?

Tsemppiä näihin pohdintoihin ja mukavia hetkiä kavereiden kanssa!

Toivottaa
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: tuntuu aina väärältä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top