Siirry sisältöön
❤🐺 Susi 🐺❤

Isillä ja äitillä on mennyt jo pitkään vähä huonodti. Be juttelee ei kivalla äänensävyllä. Nytkin ne on jossain tapaamisessa. 🤔 Mä oon pelokas ihminen tietyissä asioissa. Sain tietooni et isi ja äiti lähtee espanjaan 5 päiväksi. En ikinä tuu selviin siit. Mummu tulee meille kyl sen ajaks. Mut silti! Ennen mulla on ollyt kaikki laremmin kyn osasinkaa ajatella, mut nykyään kaikki on huonosti. Tarviin vastauksen mahdollusimman pian. Oikeesti!!! Auttakaa. Oon 11. Mikään ei tunnu kivalta. Apua! Nopeesti!! En tiiä osasinko kertoo hyvin mut silti!!! Apua!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ❤🐺 Susi 🐺❤,

Kiitos viestistäsi! Osasit rohkeasti ja hienosti kertoa, mitä sinulla on mielenpäällä.

Kurja kuulla, että vanhemmillasi on jo pitkään mennyt huonosti. Aikuisten elämässä voi tulla välillä eteen haasteita, mutta niistä on myös mahdollista selvitä. Joskus nämä haasteet voivat vaikuttaa kodin ilmapiiriin ja aiheuttaa huolta myös perheen lapsissa. Lasten ei tarvitsisi murehtia aikuisten huolista, mutta silti niistä voi olla vaikea olla murehtimatta. Uskon, että vanhempasi tekevät töitä sen eteen, että asiat alkaisivat menemään paremmin.

Mainitsit myös, että vanhempasi ovat lähdössä Espanjaan ja sinusta tuntuu, ettet tule selviämään siitä. Mukava kuitenkin kuulla, että mummusi tulee teille siksi ajaksi. Toivottavasti teillä on mummun kanssa jotakin mukavaa puuhaa, jolla voit välillä saada ajatuksiasi muualle. Onko teillä muuten tapana vanhempien kanssa soitella tai viestitellä? Voisikohan yhteydenpito helpottaa ikävää heidän matkansa aikana?

Voisitko kertoa vanhemmillesi tai mummullesi, mitkä asiat sinua huolettavat? Joskus jo huolien sanominen ääneen voi helpottaa omaa oloa ja niistä on aina tärkeää kertoa läheisille aikuisille. Olisi hyvä, että aikuiset tietäisivät, mitkä asiat sinua huolettavat, sillä silloin he osaisivat auttaa ja lohduttaa sinua.

Myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa, jos haluaa jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Vaihtoehtoisesti voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä. Voit tulla juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle vähän apua. Olet rohkea, kun olet lähtenyt pyytämään apua. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

❤🐺 Susi 🐺❤

Kiitos vastauksestasi ❤

Vastaa aiheeseen: Tuntuu et elämällä ei oo enää mitää välii

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top