Siirry sisältöön
Halko

Joo mul on kavereita koulussa ja käyn siellä vaan niiden takii mut sit vapaa ajalla ei yhtään. Ainut elämä mul on partio ja leirit on parhaimpii rakastan niitä. Joo tiedän rakkaudella ei oo mitään kiirettä mut tartteen ihmisen jolta saan läheisyyttä tällä hetkellä ainut asia joka tuo läheisyyttä on mun jätti pehmo mut se on eri asia kun ihminen. Oon tykänny yhestä pojasta kohta vuoden kai. Tai no en tiiä kun en osaa lukea mun tunteita onko se ihastumista vai enemmänkin vihaa. Ja joskus kun makaan sängyssä niin tuntuu vaan että kuolen enemmän ja enemmän sisältä ainut mitkä jää on muistot ja ilo niistä mutta samalla suru… Oon sekava en tiiä mitä tunnen ja millon mutta haluisin vaan itkeä mutta en pysty. Auttakaa kiitos

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Kirjoitit siinä tosi tärkeästä asiasta: Ihmisen kaipuusta kuulua porukkaan, rakastaa ja olla rakastettu. Niissä ei ole mitään väärää – päinvastoin: ryhmään kuulumisen tunne ja läheisyyden saaminen ovat ihmisen perustarpeita.

Olen tosi iloinen hyvästä harrastuksestasi, joka sisältää kivoja tapahtumia, retkiä ja matkoja, mukavia ihmisiä ja yhdessä tekemistä. Olen iloinen myös siitä, että sinulla on koulussa kavereita. Ilman heitä koulussa oleminen olisikin varmasti tosi kurjaa. Onko noilla koulukavereillasi iltaisin niin paljon ohjelmaa, ettette ehdi silloin näkemään? Vai onko heillä omat porukkansa, johon et tohdi pyytää mukaan? Olisiko partiossa joku, jota voisit nähdä muulloinkin vapaa-ajalla?

Vaikka kysyminen voi tuntua jännittävältä, niin kehotan silti kokeilemaan! Tai jos tuntuu, että teillä ei ole koulun ulkopuolella mitään yhteistä, niin ehkä saatat kuitenkin yllättyä! En tiedä, mitkä tekijät ovat syynä siihen, että olet vapaa-ajalla yksin, mutta ehkä kannattaa kokeilla ja pohtia ennakkoluulottomasti, mistä ja miten seuraa löytyisi myös illan tunneille.

Ihanaa, että sinulla on elämässäsi ihastus! Jo olemassaolollaan hän voi tuoda päiviisi iloa ja ihanaa, kutkuttavaa tunnetta! Toivottavasti pystyt olemaan hänen seurassaan säännöllisesti, tutustua häneen paremmin ja nauttia hänen seurastaan kaverina tai ehkä joskus myös seurustelumielessä! Uskon, että mitä enemmän vietätte aikaa yhdessä, sitä paremmin opit lukemaan hänen katseitaan ja käyttäytymistään. Jos hymyilet hänelle, hymyileekö hän takaisin? Tai jos kysyt häneltä jotain, tuntuuko hän olevan kiinnostunut jatkamaan keskustelua? Joskus muiden ihmisten läheisyys voi vaikuttaa hänen käyttäytymiseensä, joten parhaiten pystyt saamaan hänestä selkoa silloin, kun muita ei ole läsnä.

Siihen asti, kunnes kainaloon saa sen oman rakkaan, läheisyyttä ja kosketusta voi pyytää muilta ihmisiltä: voisitteko koulupäivän aikana hieroa kavereiden kanssa toistenne hartioita? Tai onko sinulla kotona aikuisia, joiden kainaloon voit mennä tai joilta voit pyytää saunan jälkeen jalkahierontaa? Rakkautta on onneksi monenlaista: sitä romanttista odottaessa voimme nauttia läheisten ihmisten kiintymyksestä sekä kavereiden seurasta. Ne eivät ole sama asia, mutta voivat tuoda sentään jotain lohtua ja täyttää hyväksytyksi ja nähdyksi tulemisen tarvetta, joka meissä jokaisessa asuu.

Toivotan sinulle tsemppiä ihastuksen kanssa ja kauniita pimeneviä iltoja tähän syksyyn!

Lämmöllä,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tuntuu et kaikki murenee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top