Siirry sisältöön
👀

Moikka. Musta tuntuu, et joku koko ajan kuuntelis tai katsois mua, vaik mä tiiän et ei kukaan tee niin. Pelkään et joku on piilottanu jonku valvontakameran mun huoneesee tai jonnekki ja seuraa koko ajan mitä mä teen. Tai jossai on joku kuuntelulaite josta joku kuuntelee mua koko ajan. Yritän vaa ajatella et ei se voi olla mahollista ja olla rauhassa, mut tää ajatus mietityttää ja ahistaa mua tosi usein. Mitä jos oikeesti joku tekeeki näin? Ahistaa et se näkis ja kuulis kaiken salaisenki. Tunteeks kukaa muu näin? Ja onks teil ideoita miten en ajattelis näin koko ajan?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi.

Tuntuu varmaan ikävältä, jos koko ajan on sellainen olo, että joku tarkkailee. On tosiaan hyvin epätodennäköistä, että kukaan olisi asentanut huoneeseesi kameraa tai kuuntelulaitetta eikä se olisi edes laillista.

Jos asia ahdistaa sinua kovin eikä tunne mene ohi, niin kehotan sinua kääntymään koulupsykologin puoleen. Erilaisiin pakkoajatuksiin on olemassa apua. Olisi hyvä, että sinäkin voisit jatkaa elämääsi hyvillä mielin ilman tuollaisia pelkoja. Aikoja psykologille voit vaikka kysellä koulusi terkkarilta, mikäli psykologille ei pysty varaamaan itse aikaa.

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tuntuu ku joku katselis/kuuntelis mua…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top