Siirry sisältöön
16v tyttö

Oon viimeks nähny kaverin/kavereita vuonna 2018 silleen kunnolla. Sen jälkeen on tullu ainakin yks kutsu, mut kieltäydyin siitäkin. Sen jälkee ei oo tullu mitää. Oli nii hektistä ja stressaavaa sekä vaan väsytti kamalasti (todennäköisesti pahentui masennuksesta) niin en sitten arvannut mennä pilaan hänen päiväänsä.

Oon puheväleissä parin tytön kaa koulust, mut en kutsuis heit mun kavereiks. Oon tottunu mun elämään ja vaikka jotkut sanois e mun ei ees pitäis olla mun vanhempien ”huostassa”, en meinaa enää näkee mitää vikaa mein tilantees. Oon niin tottunu tähän kaikkeen.

Haluisin vaa nukkuu ja on tosi vaikeeta nousta tai ees herätä ylös aamulla.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Hyvä kun lähdit purkamaan mieltäsi kirjoittamalla.
Kirjoitit, ettet ole kunnolla nähnyt kavereita sitten 2018 vaikka jokunen kutsu on saattanut tullakin. Kerroit myös, että syynä voisi olla masennuksesi. Jos ymmärsin oikein, koit, että osallistumisesi kutsuun olisi pilannut kaverin päivän. Miksihän mietit näin? En usko, että ystäväsi olisi kutsunut sinua, jos ei olisi sinua halunnut tavata. Sait kutsun, koska olet kyseiselle henkilölle tärkeä, ja hän halusi viettää aikaa kanssasi. Muista, että olet tärkeä läheisillesi!

Kaikkiin kutsuihin ei toki tarvitse lähteä mukaan, jos siltä tuntuu. Ovatko kaverisi tietoisia masennuksestasi? Jos eivät, olisiko mahdollista kertoa asiasta heille? Kaveriporukoista eristäytyminen lisää usein miten omaa mielipahaa ja voi myös viestiä kavereille, että haluat olla yksin, eikä heidän seuransa kiinnosta. Kertomalla tilanteestasi, kaverit ymmärtävät ajatusmaailmaasi ja tilannettasi paremmin ja osaavat huomioida nämä asiat. Se, että välillä kieltäytyisitkin kutsuista, eivät välittyisi viestinä ystäville, ettei heidän seuransa kiinnosta vaan enemmänkin, pohdintana, että onkohan sinulla kaikki hyvin.

Kirjoitit, että koulussa on pari tyttöä, joiden kanssa puhut. Olisikohan sinulla halua syventää ystävyyttä heidän kanssaan? He varmasti ilahtuisivat, jos kysyisit heitä tekemään jotakin kanssasi koulun ulkopuolellakin. Voisitko vaikka ajatella aloittavasi harrastuksen jonkun kanssa? Aina ei toki tarvitse tehdäkään mitään yhdessä. Jos on olo, ettei jaksa minnekään lähteä, olisiko sinulla joku, jolle voisit soittaa ja siten lievittää yksinäisyyttäsi?

Kirjoitit myös vaikeudesta herätä aamuisin ja, että haluaisit vain nukkua. Kuulostaa siltä, että moni asia painaa mieltäsi ja tarvitsisit tukea. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin niin puhuminen helpottaa aina oloa. Jos et kavereillesi koe pystyväsi juttelemaan tällä hetkellä, voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja keskustella aiheesta luottamuksellisesti, nimettömänä ja ilmaiseksi.

Muista pitää huolta itsestäsi ja että olet itsellesi ja läheisillesi tärkeä ihminen!

Tsemppiä kesään toivoo,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tuntuu yksinäiseltä ja tyhjältä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top