Siirry sisältöön
Turri – Peruna.

Mitä tehdä kun turri heitterit lähestyy? Ekan kerran heitteli kivillä tokan kerran haukku siskoa kolmannen kerran mua ja mun siskoa tuli pakokauhu paniikki ahdistus kun en tiedä mitä tehdä pelottaa tilanteet ja stressaa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, kuinka sinä ja siskosi olette joutuneet kokemaan ikäviä ja pelottavia tilanteita. Ymmärrän hyvin, että tilanteet ovat pelottaneet ja asia stressaa. Kaikenlainen häirintä ja kiusaaminen on aina väärin!

Hienoa, että kysyit, mitä tehdä, jos tällainen tilanne tulee eteen, jossa häiriköitsijät lähestyvät. Miltä se kuulostaisi, jos tällaisesta uhkaavasta tilanteesta lähtisi mahdollisuuksien mukaan pois sellaiseen paikkaan, jossa olo olisi turvallisempi? Olisi tärkeää myös, että tällaisen tilanteen tullessa eteen, hakeutusi jonkun turvallisen aikuisen luokse ja kertoisi tapahtuneesta. Olisi hyvä, että pelottavassa ja uhkaavassa tilanteessa ei jää yksin.

Todella tärkeää myös olisi, että joku lähiaikuinen tietäisi näistä menneistä tapahtumista, mitä olette siskosi kanssa joutuneet kokemaan. Oletko kertonut näistä kenellekään omalle läheiselle aikuiselle? Jos et ole, niin kuka voisi olla sinulle sellainen luotettava ja turvallinen aikuinen, kenelle voisit kertoa? Aikuisten tehtävänä on puuttua tämän kaltaisiin tilainteisiin, joten sen takia kertominen aikuiselle olisi tärkeää. Jo se voi tuoda itselle vähän lohtua, että aikuinen tietää asiasta. Silloin ajatusten kanssa ei tarvitsisi olla yksin.

Jos haluat jutella tästä aiheesta tai vaikka jostakin muustakin, niin meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi aina soittaa. Voit tulla myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen.

Näistä ikävistä kokemuksista huolimatta, toivon, että sinulla tulee olemaan paljon mukavia hetkiä harrastuksesi parissa!

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

nonii

Okei haluun vaan sanoo et fursuittien tekeminen on mielestäni ihana harrastus, vaikka itselläni ei siihen kärsivällisyys riitä ku en oo hyvä käsitöissä. Ne asut on kuiteski ihania ja mun kaks läheistä ystävää on turreja joten älä anna kiusaajien vaikuttaa tohon asiaan oot vaan rohkeesti minkälainen oot ja tsemppii toivottavasti sinut ja siskosi jätetään rauhaan.

Vastaa aiheeseen: Turriharrastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top