Siirry sisältöön
Viemäri rotta

Tässä tarinani:
Olen 11v ikäinen tyttö.viiltelen,2x itsemurha yritystä.vanhmpani ovat eronneet.ärsytäviä sellaisia.veli käyttää huumeita.

En jaksa enään.
Kiitos

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olen tosi pahoillani, että elämässäsi on nyt monia murheita. En yhtään ihmettele, että sinusta tuntuu ettet jaksa enää. Kun moni asia on huonosti, voi tuntua siltä, ettei elämästä enää voi tulla koskaan hyvää.

Se, että viiltelet ja olet yrittänyt lopettaa elämäsi, kertoo siitä, että voit nyt tosi huonosti ja tarvitset apua. Sinun ei tarvitse selvitä tästä yksin. Vanhempien ero on aina iso asia ja toivoisin, että he voisivat tukea sinua paremmin. Sinulla voi olla myös kova huoli veljestäsi, mikä myös vie varmasti paljon voimia.

Tiedätkö, sinun ei tarvitse pärjätä yksin. Sinä tarvitset nyt apua, jotta voit taas elää normaalia lapsen elämää ja kokea iloa sekä huolettomuutta. Tietääkö kukaan viiltelystä ja itsemurhayrityksistä? Käytkö juttelemassa jonkun aikuisen kanssa säännöllisesti siitä, mitä sinulle kuuluu?

Jos sinun on vaikea jutella vanhemmillesi (vaikka siis toivon, että he tietäisivät mitä sinulle kuuluu ja voisivat näin ollen olla tukenasi), niin tiedäthän, että koulusi ammattilaiset ovat siellä sinuakin varten?

Esimerkiksi kuraattori on juuri sitä varten koulussa, että hän auttaa, jos perheessä tai kaverisuhteissa on ongelmia. Psykologi taas osaa auttaa ahdistuksen tunteen kanssa ja miettiä kanssasi sitä, miten voisit voida paremmin ja elää perhetilanteesi huomioon ottaen mahdollisimman hyvää elämää. Hänen kanssaan voit myös miettiä sitä, mitä voisit tehdä viiltelyn asemesta silloin, kun on tosi kurja olo.

Mitä luulet, voisitko varata ajan jommallekummalle? Jos taas terkkari on sinulle tutumpi, voit hyvin aloittaa hänestä ja kertoa hänelle, mitä kaikkea kurjaa elämässäsi tällä hetkellä on. Hän kyllä osaa auttaa sinua ja tietää mitä tehdä. Hän on jutellut lukemattomien muiden nuorten kanssa, joilla on samoja pulmia kuin sinulla.

Lupaathan, ettet jää murheidesi kanssa yksin? Jos ajan varaaminen koulusi ammattilaisille tuntuu nyt mahdottomalta, niin mekin olemme täällä sinua varten. Voit siis milloin vain soittaa meille numeron 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Tai jos tykkäät kirjoittaa, niin voit aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon nettikirjepalvelussamme. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia, anonyymejä ja auki joka päivä.

Olet tärkeä!

Sinua halaten,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

🤜🤛

Eikä! 😨 Noin nuori! Sä ansaitset parempaa!

samaistuja

Mua ahdista koko ajan ja mulla on varmaa joku masennus.
En määkää jaksa enää elää.
Satutan itseäni esim lyömällä itseäni jollain esineellä yms.
Iso tsemppi hali sulle ja voimia. Ymmärrän sua<33

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei, nimimerkki Samaistuja.

Harmillista kuulla, että sinua ahdistaa ja epäilet itselläsi masennusta. Olosi kuulostaa olevan tosi kurja, jos et jaksaisi enää elää ja satutat itseäsi.

Sinun kuuluisi saada apua huonoon oloosi, sillä ei ole oikein, että voit noin huonosti. Kun saat kunnon apua, sinulla on mahdollisuus alkaa voimaan paremmin niin, että voit taas olla iloinen ja nauttia elämästäsi.

Kehotankin sinua lämpimästi käymään koulusi terkkarin luona. Myös kuraattori käy, kummalle vain sinun vain on helpompi jutella tai varata aika. He osaavat kyllä auttaa sinua ja tietävät, mitä tehdä.

Toivoisin kovasti, että myös kotiväkesi tietäisivät, että sinulla on nyt vaikea vaihe menossa. Yhdessä voisitte miettiä, mikä sinua kotona ollessasi auttaisi ja kuinka perheesi voisi olla tukenasi niin, etteivät ainakaan vaikeuttaisi oloasi enempää. Uskon, että olet heille rakas ja he haluaisivat sinun voivan hyvin.

Voit milloin tahansa myös soittaa meille (numeroon 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Myös nettikirjepalveluun voit kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Olet tärkeä, ethän jää olosi kanssa yksin!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: TW?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top