Siirry sisältöön
Venni🏳️‍🌈

Moikka, nyt mä päätän avautuu mun elämäst semi öö anonyyminä? Jooh elikkäs; mulle on diagnoosina ahistus/sosiaaline ahistus (en muista kumpi) ja ainaki keskivaikee masennus. Käyn usein puhumas ammattilaisrlle ja on lääkkeetki olemas, mutta oon tullu yli 9kk nappien syönnin jälkeen että eivät auta lähes yhtään. Jopa tilannr vaan pahentunut. Koulunkäynti menee päin peesettä, oon halunnu satuttaa itteeni(kesän aikana ei oo voinu ku lämmintä ja sit arvet näkyy) ja/tai tappaa itteni. Oon aika varma että suvussa joku masennuksrn maholline ööm ”mahdollistava” asia. Siskolla myös masennus, iskällä alkoholismi, veljel oppimisvaikeus, ja äiti tressaa kaikesta ja välillä oikeesti huutaa ilman syytä.
En osaa enää itkee, lääkkeet tehny jotai ett en vaan enää osaa yleensä. Tosiaa koulus ahistaa, kotona ahistqa, kqikkialla ahistaa. Arkipäivinä kauhee tressi, noh viikonloput enemmä helvettii ku iskä juo ittensä siihe tilaa ett just ja just pysyy pystys. Äiti useesti sanonu sille ett pitäs lopettaa juomine, mur ei oo viel kernny… perhe ja suku (suurinosa) on homo-&transfoobisia, ja heii arvatkaaasss mitä :D meikkis kuuluu itekki lgbtq+ yhteisöön xd (omni/pan &genderfluid??) Oon mä onnistunu tulla kaapist kavereille ja siskolle. Jee? Ööm pitäskö mun mainita se ett aina jotenki ite jputunu kiusaamisen kohteeks. Äiti epäilee mulle jotai autismikirjoo ja no käyn siel tutkimuksis nii hmm. En tosiaa tiiä mut toivottavasti teil menee paremmi. Sori kirjotusvirhest ja vitu sekalaisest tekstist xd. Koitan pysyy hengis. Stemppii jos teil menee huonosti, kyl tää viel täst mä lupaan <3 heipsu

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Sinulla kuulostaa olevan nyt paljon murhetta elämässäsi. Perheessäsi on sairautta etkä pysty olemaan kaikilla tavoilla oma itsesi perheesi ja sukusi joukossa. Myös kiusaaminen on varmasti vaikuttanut siihen, millainen vointi sinulla on ja miten näet itsesi. Olen tästä tosi pahoillani ja toivon, että koulun henkilökunta on puuttunut kohtaamaasi rumaan käytökseen.

Viestissäsi oli onneksi myös paljon hyvää. Olet tiiviin avun piirissä, sinulla on hyvät välit siskosi kanssa ja sinulla on turvalliseksi kokemiasi ystäviä, joiden seurassa voit olla oma itsesi. Se on tosi hienoa! Äitisi huolehtii sinusta parhaan taitonsa mukaan ja on viemässä sinua tutkimuksiin. Se kertoo siitä, että hän haluaa sinun saavan kaiken sen tuen, jota tarvitset, vaikkakin purkaa joskus omaa oloaan huutamalla.

Olen kuitenkin huolissani sinusta. Kerrot olosi huonontuneen ja sanot etteivät lääkkeet auta. Tietääkö sinua hoitava taho näistä asioista? Lääkkeitä on monenlaisia ja joskus sopivan lääkityksen tai annostuksen löytymiseen voi mennä aikaa. Näistä asioista kannattaa siis pitää hoitava taho aina ajan tasalla. Nämä asiat eivät aina korjaannu kovin nopeasti, vaan tilanteen helpottumiseen voi mennä kauankin. On kuitenkin tosi tärkeää, ettei käyntejä lopeta. On tosi hienoa, että sinulla on joku, jonka kanssa käyt juttelemassa säännöllisesti. Hänen kanssaan pääset purkamaan näitä kaikkia elämässäsi olevia raskaita asioita ja opit käsittelemään niitä ja pärjäämään niiden kanssa.

Olen pahoillani, että isäsi juo liikaa. Hänen on tärkeää tietää, miltä hänen juomisensa sinusta tuntuu ja halutessasi voit vaikka kirjoittaa siitä hänelle joskus. Mutta kuten tiedät, hän päättää juomisestaan tai lopettamisestaan itse.

Jos perheesi tai sukusi on lgbtq+-asioissa kovin vanhoillista, niin voi olla parempi tukeutua ainakin toistaiseksi ihmisiin, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Toisaalta, jos sinulla on joskus voimia kaapista tulemiseen perheellesi tai suvullesi, niin sekä meidän että Setan sivuilla on tietotekstejä läheisille ja ne kannattaa ehdottomasti linkata ihmisille, joille nämä asiat ovat vielä vieraita. Joskus käy niinkin, että kun asia on vanhemmille omakohtainen, heidän suhtautumisensa muuttuu. Mutta mikään kiire tällä ei ole varsinkaan, jos pelkäät heidän suhtautuvan asiaan huonosti.

Onneksi kasvat koko ajan itsenäisemmäksi ja voit alkaa haalia ympärillesi ihmisiä, joiden kanssa sinun on hyvä olla. Vaikka elämässäsi on nyt hankalia asioita, voi tulevaisuus silti olla hyvä ja valoisa. Ammattilaisten avulla ja ystävien tuella uskon sinunkin selättävän nämä vaikeudet ennen pitkää.

Aina kun vain jaksat, niin teethän mukavia asioita ystäviesi kanssa ja pidät itsestäsi hyvää huolta. Erityisesti silloin, kun on paha olla, on erityisen tärkeää helliä itseään ja tehdä mukavia asioita. Toivonkin sydämestäni, että et silloin satuttaisi itseäsi, vaan päinvastoin tekisit itsellesi hyviä asioita. Erityisesti silloin olet ne ansainnut!

Kaikkea hyvää sinulle, auringon lämpöä ja lämpimiä rutistuksia,
toivottaa
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Tw mielenterveys ongelmat &sh + toxic perhesuhe?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top