Siirry sisältöön
vituttaa, ja paljon

Mulla alko työharkka ja olin päässy harkkaan erääseen leipomoon. Oltiin sovittu sen esihenkilön kanssa että menisin juurikin leipomon puolelle, enkä muualle osaa yritystä töihin (samassa rakennuksessa toimii myös ravintola, ja kauppa josta leipomon tuotteita ostetaan), ja odotin todella et pääsisin leipomaan. Tietenkin tiesin, etten nyt sais ihan jotain täytekakkuja tehdä mutta luulin että saisin sentään tehdä edes vaikka jotain sämpylöitä, ja että mulle esim. kerrottaisiin ja näytettäisiin että miten mikäkin laite leipomossa toimii.
Mulle puhuttiin koko ajan että menisin leipomon puolelle, ja siksi työajatkin ovat niin aikaisin aamulla (klo 6-12 joka päivä).
Mutta nyt kun harkka on alkanut, en olekaan päässyt leipomon puolelle yhtään. Tähän mennessä olen vain saanut tiskata (asiakkaiden likaisia astioita, ei leipomon leivontakulhoja tms.), hinnoitella kaupan puolella tuotteita, viedä leipäpusseja hyllyihin ja tehdä eväsleipiä jotka lähetetään kouluihin ja päiväkoteihin. Ja ei, en tarkoita että TEIN ne leivät. Joku muu oli jo leiponut ne valmiiksi, ja mun piti vain voidella, laittaa täytteet väliin, kansi päälle ja laittaa sitten muovipussiin.
Oon vähän pettynyt, kun mulle oikeesti vakuuteltiin että olisin leipomon puolella ja kaikkea. Mun pitää myös käyttää suojavaatteita, vaikka ne jotka tekevät aika lailla samoja töitä kuin minä mutta palkallisesti, saavat suurinpiirtein käyttää omiaan/käyttää samoja, mutta hieman löysemmillä ehdoilla. (Esim. monet eivät käytä mitään hattua tms. mutta mun pitää käyttää verkkomyssyä)
Mitä mä teen? Mulla vähän meni jo täysin moti tähän harkkaan, enkä haluisi enään mennä sinne :/
Mun on tarkoitus olla siellä kaksi viikkoa, ja olen ollut vasta muutaman päivän. En tiiä miten jaksan sinne asti, ellen saa jotain mielenkiintoisempaa tekemistä ja heti.
Mitkään niistä työtehtävistä ei oo tuntunu mitenkään kivoilta, ja ei yhtään tunnu että edes olisin leipomossa työharjoittelussa. Fiilis on aika sama kuin vuosi sitten, kun olin harjoittelussa eläinkaupassa, jossa tein aika samanlaista hommaa (hinnoittelu, siivous, hyllytys) eikä silloinkaan jäänyt mitenkään erityisen hyvä muisto siitä harjoittelusta.
Tuntuu että mun motivaatio kaikenlaista työtä kohtaan menee täysin, kun en saa ikinä tehdä töissä edes mitään vähääkään kiinnostavaa, vaan minulle sysätään aina ne paskimmat tehtävät, mitä kukaan palkallinen työntekijä ei halua tehdä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ymmärrän, ettei motivaatiota työharjoitteluun ole, jos se on kovin erilaista kuin mitä olitte etukäteen sopineet. Oletko ottanut asian esiin työpaikkaohjaajasi kanssa (myös tuon suojavaateasian)? Jos se ei tunnu tuovan tulosta, pystyisitkö ottamaan yhteyttä opettajaasi?

Varsinkin, jos opiskelet leipomoalaa, ymmärrän, että haluaisit testata taitojasi myös käytännössä. Toivottavasti asiaan siis tulee muutos ja pääset tekemään töitä myös leipomon puolella. Toisaalta nuo kaikki kuvaamasi työtehtävät ovat myös tärkeä osa yrityksen toimintaa ja myös palkattu työvoima tekee niitä. Aina työtehtävät eivät ole kovin motivoivia ja kaikilla aloilla on sellaisia simppeleitä ja rutiininomaisia työtehtäviä, jotka vain täytyy jonkun tehdä ja jotka kuitenkin ovat tärkeä osa koko kokonaisuutta. Joskus kivoin osa työtä voi olla mukava työyhteisö, huumori ja vaikka mukavien asiakkaiden auttaminen.

Ja onneksi kaksi viikkoa menee nopeasti ja sen suorittaminen hyvin auttaa sinua varmasti jatkossa.

Jos tilanteeseen ei tule muutosta ja haluat jutella siitä lisää kanssamme, voit aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (numeromme on 116 111 ja olemme auki joka päivä) tai olla yhteydessä chatin kautta (sen löydät täältä Nuortennetistä ja sekin on auki joka ilta). Meillä on myös kirjepalvelu, johon voit kirjoittaa ja aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon. Kaikki palvelumme ovat anonyymejä eivätkä maksa sinulle mitään.

Mukavaa harjoittelun jatkoa ja loppukevättä sinulle!

Toivottaa
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

/-/

Toi kuulostaa mun mielestä ihan kivalta työltä, ja siinä oppii minkälaista siellä on työskennellä

Vastaa aiheeseen: Työharkka oli pelkkää kusetusta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top