Siirry sisältöön
Hylätty

Moi..oon 14v tyttö ja koen joka paikassa että mun juttuja ei kunnioiteta ja mua ei huomioida. Koulussa mulla on 2 kaveria ja toinen niistäkin on erityisryhmässä ja toisen kanssa oon riidoissa. Joka päivä mua ahdistaa, kun ei oo ketään kelle puhua ja ketään jolle sais olla oma itsensä.
Mun parhaat kaverit asuu 100-300km päässä.

Kotona mulla on 3veljeä, äiti ja isä. Ja kukaan niistä ei ikinä kysy miten mulla menee tai muutakaan. Mulla oli syntymäpäivä eikä kukaan edes onnittelut mua. Mulle ei ikinä puhuta paitsi silloin kun mun käsketään tehdä jotain. Tän takia oon vetäytynyt tälläiseen omaan kuoreen ja mun on vaikea saada ystäviä..mitä mä teen, en jaksa tätä enään kauvaa😩

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei! Olet allapäin ja kyllästynyt siihen, että juttujasi ei kunnioiteta ja sinua ei huomioida. Tuntemuksesi ovat varsin ymmärrettäviä. Teit mielestäni todella fiksusti, kun päätit kirjoittaa ja kysyä neuvoja.
Ihmiselle on erittäin tärkeää, että tulee hyväksytyksi omana itsenään. On tärkeää, että on joku kenen kanssa saa olla juuri sellainen kuin on. Suurimmalla osalla ihmisistä tulee kausia, jolloin tuntevat itsensä yksinäiseksi. Onneksi tällaiset kaudet ovat ohimeneviä. Kun itse on avoin, kiinnostunut muista ja halukas tutustumaan kaikenlaisiin ihmisiin huomaa pian, että ihmisten joukossa on myös ihan niitä oikeitakin ystäviä.

Ymmärrän, että sinua ahdistaa, kun parhaat kaverisi asuvat noin kaukana. On tylsä, että heidän kanssaan ei voi koulun jälkeen tehdä jotain kivaa yhdessä. Mutta onneksi voitte soitella, mesettää tai skypettää. Näin voitte ainakin jakaa ajatuksia ja fiiliksiä. Tuo sen sijaan kuulostaa kurjalta, että jos syntymäpäivääsi ei muistettu kotona tai perheenjäsenet eivät kysele kuulumisiasi. Luuletko, olisiko se sellainen asia, jonka voisit ottaa kotona puheeksi? Kertoa miltä sinusta tuntuu ja mitä toivoisit?

Kirjoitit, että koska sinua ei huomioida, olet vetäytynyt kuoreesi ja sen vuoksi sinun on vaikea saada ystäviä. Minusta olit todella hienosti huomannut syy- ja seuraussuhteet! Jos vetäytyy kuoreensa, muut ajattelevat, että haluat olla yksin ja jättävät sinut siksi rauhaan. Jos haluat jutella keinoista, joilla tuon huonon kierteen saisi katkaistua, niin soita meille 116 111 (ma-pe 14-20 tai la-su 17-20) tai chattaa su-ke 17-20.

Terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ulkopuolisuus koulussa ja kotona

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top