Siirry sisältöön
hullu(?)

Osaisikohan kukaan auttaa..?
Olen jo jonkin aikaa (noin 3-4kk) nähnyt unia jotka ovat olleet niin todellisia, että en itse osaisi sanoa niitä uneksi jos joku ei sanoisi, että näin ei ole tapahtunut.
Esimerkkinä vaikka seuraava:
Koulussa juttelin kaverini kanssa ja rupesin selittämään jotakin mitä muistaakseni olimme tehneet edellisenä päivänä. Kaverini sitten meni aivan sekaisin ja ihmetteli mistä oikein puhuin, ja olin aivan 100% varma että Se mitä selitin oli tapahtunut.

ja tätä ei ole tapahtunut vain joskus kerran kuussa tai jotenkin niin. Vaan lähestulkoon joka päivä ja joskus useamminkin. Tiedä että on normaalia nähdä todentuntuisia unia, mutta olen alkanut huolestua sillä en aina edes osaa erottaa todellisuutta unesta tai kuvitelmasta. Ja joskus menen aivan sekaisin enkä uskalla avata suutani, sillä en voi olla varma onko asia oikeasti tapahtunut.

oloni alkaa pikkuhiljaa olla todella hankala, sillä on raastavaa muistaa asioita, joita ei välttämättä edes ole tapahtunut. Ja voisin vaikka laittaa pääni pantiksi, sanoessani että olen aivan varma että jokaikinen asia päässäni on oikeasti tapahtunutta.

Alanko menettää järkeni, vai eikö ole syytä huoleen. En ole varma osasinko selittää tarpeeksi selvästi, mutta toivottavasti tajusitte kuvan.

Toivoisin mahdollisimman pikaista apua, sillä alan jo olla sekaisin ja huolissani omasta mielenterveydestäni.

MLL Ylläpito

Moikka!

Hienoa, että lähdit kysymään apua/neuvoa täältä!

Unien maailma on kovin kiehtova ja monesti myös hämmentävä. Sinulla unet ovat alkaneet nyt sekoittua tosielämään siten, ettet enää valveilla osaa sanoa, onko jokin muistamasi tapahtunut vai oletko sittenkin nähnyt vain unta moisesta. Tosi kiusallinen pulma varmasti, kuten kuvailetkin – et välillä uskalla puhua/kysyä jostain, koska et ole varma, onko asia tapahtunut todellisuudessa.

Kuinka monta kertaa on todella käynyt niin, että puhut jostain tapahtuneesta vaikka kaverillesi ja hän onkin ihan hämmästynyt eikä tiedä, mistä puhut? Vai onko niin käynyt vain muutaman kerran, mutta olet sen jälkeen alkanut pelätä, että niin käy useamminkin ja alkanut tarkkailla omia muistojasi ja ajatuksia tarkemmin? Vai onko niin, että sinulla on tälläkin hetkellä asioita/muistoja päässäsi, joista et erota, olivatko ne unta vai totta?

En usko, että kyseessä olisi vakavampi asia, mutta ymmärrän hyvin huolesi. Onhan tuo hämmentävää. Mitäpä jos seuraisit tilannetta vielä eteenpäin ja yrittäisit olla ajattelematta asiaa liikaa. Entä voisitko avoimesti kertoa ystävillesi tästä asiasta, jolloin he voisivat tukea sinua siten, että pystyisit puhua heille avoimesti mietinnöistäsi liittyen mielessäsi oleviin muistoihin tapahtuneista? Epävarmoissa tilanteissa voisit sitten kysyä heiltä suoraan, että ”hei nyt en ole ihan varma, että tapahtuiko tämä asia…”. Tällöin et joutuisi jännittämään ja sen seurauksena tarkkailemaan pääsi sisältöä erityisen paljon, mikä on saattanut edesauttaa sekaannuksia?

Jos tilanne kuitenkin vaivaa sinua kovasti jatkossakin, niin voisitko käydä juttelemassa koulusi terveydenhoitajalle huolestasi?

Toivottavasti mielesi alkaa selkeämmin erottaa unet ja todellisuuden! Mutta toivottavasti näet silti jatkossakin kivoja ja värikkäitä unia!

unnaaa-97

Joo, kyl sun kannattaa varmaan jutella tosta jollekin aikuiselle, joka kuuntelee sua. Ja jos oot vielä monta tuntii nukkumisen jälkeenki silleen, et uskot, et se on oikeesti tapahtunu, ni sitten kannattaa jutella jollekin. Tarkotan siis sitä, et kyllähän ihminen voi heti herätessään ensiks luulla, et se uni oli totta, mut sillon ihminen on vähän vielä unenpöpperössä… : )

mielipiteeni

Unien erottaminen todellisuudesta on joskus vaikeaa kuten ongelmassasi ilmenee, mutta harvemmin sellaisia unia tulee noin useasti.
On olemassa ns. selkounia (eng. ”lucid dream”), joista voit lukea lisää aikasi kuluksi, mutta itse en niistä sen enempää nyt puhu kuin, että ne ovat unia joissa aivosi ovat ”hereillä” kun kehosi vielä ”nukkuu” ja kun tulee tietoiseksi tästä niin näiden unien sisältöön pystyy itse vaikuttamaan.
Mutta takaisin aiheeseen; unen ja todellisuuden erottamiseksi toisitaan tarvitaan vain jotain josta voit todeta, että olet hereillä, vaikkapa katsomalla kelloa tai koittamalla lukea jotain tekstiä. Silloin yleensä tulee huomattua, että jokin on pielessä ja huomaa näkeväns unta.
Muuten en antaa neuvoa ongelmaasi.

Nimetön

Tuli heti mieleen, että mitä jos alkaisit kirjoittamaan vaikka päiväkirjaa? Kirjoittaisit sitä joka päivä, niin tietäisit, mitä on oikeasti tapahtunut ja mikä on vain unta. (: näin saisit selvitettyä tilanteen.

Vastaa aiheeseen: Unta vai todellisuutta?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top