Siirry sisältöön
:(

En tiedä mikä mua vaivaa kun en uskalla kertoa mun vanhemmille tai kenellekään mun asioista, koska en haluu et ne huolestuu. Itken usein, koska on itsetunto-ongelmia ja muutenkin ahdistaa kaikki tilanteet, joissa joudun juttelemaan kahdestaan jonkun aikuisen kanssa ja tuntuu että kaikki ystävät vihaa mua. Tänä syksynä kuraattori jutteli kaikkien luokkalaisten kanssa enkä uskaltanut kertoa yhtään mitään, vaikka olin jo aika varma, että nyt uskaltaisin, mutta ei. Haluaisin jutella kuraattorilla, mutta en uskalla ja tiedän että hänellä on paaljon tärkeämpiä tapauksia enkä halua tuhlata hänen aikaansa minun ongelmillani:((

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! On todella hienoa, että kirjoitat aiheesta tänne keskustelupalstalle – se on jo todella rohkeaa! Ikävä kuulla itsetunto-ongelmistasi ja siitä, että sinulla on huono olla.

Kerroit, että aikuisen kanssa kahdestaan keskusteleminen tuntuu ahdistavalta. Oletko huomannut, että jonkun tietyn aikuisen kanssa olisi erityisen ahdistavaa keskustella? Entä oletko huomannut, että jonkun aikuisen kanssa olisi taas helpompaa?

Kerroit, että sinusta tuntuu, että ystäväsi vihaavat sinua. Muista, että he ovat päättäneet olla ystäviäsi ja uskon, että olet heille tärkeä!

Vaikeista asioista puhuminen voikin olla itseasiassa yllättävän vaikeaa ja on todella inhimillistä, että et ole uskaltanut kertoa asioistasi muille. Todella hienoa, että haluat jutella kuraattorille ja olet jo päässyt juttelemaankin. Se ei haittaa, vaikka et nyt syksyllä uskaltanutkaan kertoa kuraattorille mitään. Kuraattori kohtaa työssään monenlaisia asioita, eikä varmastikaan ole sellaista asiaa, joka olisi liian vähäpätöinen. Muista, että sinun asiasi ovat ihan yhtä tärkeitä kuin muidenkin! Kuraattori on siellä sinua varten ja ehdottomasti voit mennä hänen luokseen.

Jos puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta, niin voisit vaikka kokeilla kirjeen kirjoittamista. Joskus kirjoittamalla voi olla helpompi ilmaista asiansa. Nuortennetistä löytyy myös ”Huoli puheeksi!” -lomake, jota voit käyttää apuna: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/
Voit täyttää sen ja näyttää esimerkiksi kuraattorille tai vanhemmillesi.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Muista, että olet avun arvoinen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Uskallus puuttuu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top