Siirry sisältöön
Tyttö🙃

Mä aloin viilteleen mun ahistuksen ja pelkojen takia ja kädet on nykyään täynnä arpia arpien näyttäminen hävettää mutta osa luokkalaisista saattaa kiinnostua aiheesta ja yrittää painostamaan mua näytetään mun arvet ja itteä se ahistaa ihan sikana kädet on ollu muutenki mun epävarmuus… Mua ollaan kiusattu koulussa haukkumalla ja satuttamalla esim [osa tekstistä poistettu] revityt koulukirjat yms ja kun en oo ees vielä alaasteelta päässy ja [osa tekstistä poistettu] pyörii päässä onko se normaalia tai ok

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Tyttö🙃

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa kokemuksistasi tänne palstalle. Olen pahoillani kaikesta mitä olet joutunut kokemaan joutuessasi kiusatuksi. Kiusaaminen ja väkivalta on aina väärin eikä siihen ole mitään tekosyytä olemassa, että se muuttuisi oikeaksi. On myös täysin ymmärrettävää, että kaiken kokemasi jälkeen koet pelkoja ja ahdistusta ja yrität millä tahansa keinolla, kuten viiltelemällä, lievittää sitä ahdistusta. Toivottavasti löydät kuitenkin keinon, joka ei vahingoita sinua samalla tavalla mutta saa olosi silti paremmaksi. Esimerkiksi jääpalan puristaminen kädessä tai juoksulenkki voivat auttaa saamaan pahaa oloa hiukan helpommaksi. Myös puhuminen auttaa aina.

Oletko kertonut kiusaamisesta sekä ahdistuksestasi kellekään lähipiirissäsi? Olisi todella tärkeää, että aikuiset saisivat tietää kaikesta kokemastasi, jolloin paha olo ja sen kanssa selviäminen ei olisi enää omilla harteillasi. Jos vanhempien kanssa juttelu tuntuu hankalalta, voisitko ajatella meneväsi puhumaan esimerkiksi koulun terkkarin tai kuraattorin kanssa? He ovat koulussa juuri sen takia, että auttavat ja tukevat lapsia ja nuoria selviämään tämän kaltaisista tilanteista. Voit myös näyttää nämä viestit aikuiselle, jos kertominen tuntuu muuten vaikealta.

Muistathan, ettet ole tehnyt mitään väärää ja että ansaitset käydä koulua rauhassa tulematta kiusatuksi. Ansaitset myös voida paremmin, jotta sinulla olo kevenisi eikä sinulla olisi enää tarvetta vahingoittaa itseäsi. Jokainen meistä tarvitsee joskus toisen ihmisen apua ja tukea, ja me kaikki olemme myös sen avun ja tuen arvoisia.

Jos kaipaat juttuseuraa, olemme tukenasi joka päivä Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) sekä chatissa Lasten ja nuorten chat – Nuortennetti. Siellä voit jutella mistä tahansa asiasta luottamuksellisesti ja nimettömästi.

Muista että olet tärkeä ja hyvä juuri sellaisena kuin olet <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: V33ltely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top