Siirry sisältöön
hailakka

Musta tuntuu että maailma ei oo tavallaan hyvä ja oikea paikka mulle. Mua vaan ahdistaa kaikki maailmassa ja jotenki en vaan kuulu tänne ja tämän takia haluan kuolla. Ja no Okei myöskään en aina vaan jaksa , jaksa yrittää tai olla. Samaistuuko joku tai oisko jollain jotain ajatuksia?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit ajatuksistasi. Olen tosi pahoillani, että sinusta tuntuu, ettei tämä ole sinulle oikea paikka tai että et kuuluisi tänne. Jäin miettimään, mistä sinulle tulee tuollainen olo. Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka saavat sinut tuntemaan noin? Olisi tärkeää, että jokaisella olisi joku ryhmä, johon kuulua ja jossa tuntee olonsa tärkeäksi ja merkitykselliseksi. On se sitten perhe, kaveriporukka tai harrastusryhmä.

On myös kurjaa, että sinua ahdistaa. Sekään ei ole oikein – toivoisin, että voisit elää niin, että olisit ainakin pääosin onnellinen ja tyytyväinen elämääsi. Toki kaikilla on vaikeita elämänvaiheita tai tapahtumia, jotka saavat meidät vähäksi aikaa tuntemaan olomme kurjaksi, mutta olisi hyvä, että kykenisimme pääsemään niistä yli.

Toivoisin kovasti, että lähipiirisi tietäisi, miten voit. Sinua voidaan auttaa ja on täysin mahdollista, että tulet taas voimaan hyvin. Pystyisitkö kertomaan ajatuksistasi kotona?

Jos se tuntuu mahdottomalta, niin toivon, että löydät jonkun muun, turvallisen aikuisen, jolle kertoa. Se voi olla isovanhempi, kummi, nuoriso-ohjaaja tai valmentaja. Kouluaikana sinua auttaa koulun ammattilaiset, mm. kouluterkkari, kuraattori ja psykologi. Joissain kouluissa on myös esimerkiksi kouluvalmentajia, ohjaajia tai psyykkareita. Kaikki he ovat siellä myös sinua varten.

Voit myös soittaa meille tai tulla chattiin juttelemaan. Numeromme on 116 111 ja palvelumme ovat auki joka päivä. Lisäksi ne ovat maksuttomia eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi.

Tärkeintä on, että elämänilosi saataisiin palautettua. Uskon, että sinunkin elämälläsi on tärkeä tehtävä ja tulevaisuudessa sinulle voi tapahtua kaikenlaisia mahtavia asioita!

Toivottavasti pystyt purkamaan ajatuksiasi jollekin ja tunnet taas joku päivä kuuluvasi tänne muiden joukkoon ja koet olevasi juuri oikeanlainen ja oikeassa paikassa!

Sinua ajatellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

IndieTyttö

Moi! Haluaisitko tutustua? Harmi, kun täällä Nuortennetissä ei voi lähettää mitään tietoja esim pinterest tilin nimeä. Mut voitais olla ainakin nettikavereita! Mä oon aika outo ihminen, ja oon ainoo meidän luokasta joka tykkää OIKEESTI lukea. Jos oikee maailma ahdistaa sua, niin lue joku pitkä ja hyvä kirja. Mä teen aina niin, koska sit voi kadota sinne kirjan maailmaan..

Muuta mitä voisit tehdä:
-Kirjota oma tarina, joka sijoittuu JUST sellaseen paikaan, mistä haaveilet tai mihin kuuluisit.
-Piirrä joku paikka, joka olis sun mielestä ”se oikea”
-Lähde juoksulenkille metsään, äläkä suutu, vaikka kompastuisit
-Hemmottele itseäsi, ota lämmin kylpy, äläkä ajattele mitään. Tai…
-… Sukella TODELLA kylmässä vedessä, se rentouttaa ja on muutenkin mukavaa minun mielestä..

T. 11v tyttö

Beauty23

IndieTyttö, nuo ovat hyviä vinkkejä. En ole aloittaja, mutta halusin vain sanoa tämän. Mullakin on ollut noita tunteita välillä, joskus isojakin. Kiitos sulle!

Vastaa aiheeseen: Vähän ehkä outoon mutta maailma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top