Siirry sisältöön
Epävarma

Hei!
Mulla on todella vaikea suhde pari vuotta vanhempaan alkoholistiin ja nyt haluan päästä lopullisesti irti siitä. Totesin, että tarvitsen apua siinä ja mietin koulukuraattorille tai psykologille menoa, jotta pääsisin purkamaan ahdistusta ja huoltani asiasta + saisin tukea irti pääsemiseen. Kysymys kuuluukin voiko he edelleen kertoa vanhemmilleni keskusteluistamme, vaikka olenkin jo täysi-ikäinen. Eikä mielestäni tämä kyllä edes ole asia jossa kellään olisi välitöntä hengenvaaraa että täytyisi ilmoittaakkaan. Olisi ihana kuulla vastauksia pikaisesti.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Epävarma!

Voit olla todella ylpeä itsestäsi, että olet hakemassa apua ja tukea vaikeasta suhteesta irti pääsemiseen. Pohdit viestissäsi, voiko psykologi tai kuraattori kertoa vanhemmillesi keskusteluistanne. Kaikilla terveydenhuollon ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus, eikä mitään kertomaasi tai keskustelujanne saa kertoa eteenpäin, ei myöskään vanhemmille. Poikkeuksena ovat tapaukset, jossa lapsen tai nuoren terveys ja turvallisuus on vaarantunut esimerkiksi akuutin itsetuhoisuuden takia, jolloin lapsi tai nuori tarvitsee pikaisesti apua.

Lisäksi jos olet vielä täysi-ikäinen, ei aikuisen terveystietoja luovuteta kellekään ulkopuoliselle ilman suostumustasi. Voit siis mennä rauhallisin mielin hakemaan apua ja tukea itsellesi. Keskustelunne pysyy varmasti sinun ja ammattilaisen välisenä!

Mikäli kaipaat juttuseuraa ja haluat purkaa ajatuksiasi vaikeaan suhteeseen ja siitä johtuvaan ahdistukseen liittyen, voit myös aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin – olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Paljon tsemppiä sinulle ja mukavaa syksyn jatkoa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vaikea ja ahdistava suhde

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top