Siirry sisältöön
ärsyttää

Mulla oli jo suunnitteilla minne hakisin, mutta tänään ne sitten julkasikin sen ilmotuksen ihan kokonaisuudessaan ja siihen oli laitettu että pitää olla alan opiskelija tai alalta valmistunut. En oo kyseisen alan opiskelija kun oon lukiossa.
Mun on muutenkin tosi vaikee löytää kesätöitä, kun mulla on aika monta ehtoo että mitä mä en todellakaan tahdo tehdä, ja yksi niistä on että ei missään nimessä mitään asiakaspalvelutyötä. Eli en halua kauppaan tai muuallekaan kassatyöhön missä joutuisi olemaan ihmisten kanssa tekemisissä.
En myöskään haluais olla töissä ihan koko kesää, kun oon jo valmiiks koko vuoden ihan tosi stressaantunu ja tarviin lomaa. Mulle sopiva työmäärä olis joku ehkä 3-5 päivää viikossa melkein koko kesän, tai sitten joku 3 viikkoa joka päivä putkeen muttei muuten loppukesänä ollenkaan.
En myöskään haluaisi olla missään työssä missä pitäisi nostella jotain raskaita laatikoita tai hyllyttää, kun mulla ei riitä lihasvoimat sellaseen. Myöskään ulkona tehtävä työ ei oo mun juttu, kun en tykkää oikeen ulkoilmasta varsinkaan kesäsin kun on niin kuuma.
Oikeestaan en edes haluaisi töihin, mutta on vähän pakko kun muuten mun äiti ei jätä mua rauhaan jos en mee minnekkään. En tiiä mitä teen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Nyt alkaa tosiaan olla se aika, kun kesätöitä haetaan. En oikein tiedä, minkälaisia työpaikkoja omalla asuinseudullasi on olemassa. Kaupassa on töissä myös nuoria henkilöitä tekemässä kaikkea muuta kuin kassatyöskentelyä, joten kassalla ei ole kaikkien ollenkaan pakko olla. Lisäksi tavallisen marketin tuotteista harva kai on kovin painava, joten uskon kyllä, että jaksaisit tehdä hyllyttämistäkin.

Muita mahdollisia paikkoja on esimerkiksi kuntien lastenleirit, seurakunta ja alueen muut yritykset, kuten erilaiset pesulat, kahvilat, pikaruokapaikat ja hotellit tai muut lomakohteet, kuten leirintäalueet. Oman paikkakuntasi firmoista saat jonkinlaisen kuvan esimerkiksi lehtimainoksia katsomalla tai kunnan nettisivuilta.

Useimmilla paikkakunnilla on myös Ohjaamoja, joissa on monenlaisia nuorten palveluita. Niissä saattaa olla ilmoitustaulu erilaisista nuorten työpaikoista ja kesätöistä voisi kysellä Ohjaamon työntekijöiltäkin. Myös paikkakuntasi nuoriso-ohjaajat voisivat tietää, mistä kesätöitä voisi kysellä.

Töissä voi olla myös tosi kivaa ja kesän lopulla oleva saldo pankkitilillä on myös hyvä houkutin. Kesätöissä voi tutustua hyviin tyyppeihin ja huomata osaavansa ja oppivansa erilaisia asioita. Aikakin menee nopeasti ja vapaa-aikaa arvostaa eri tavalla, kun sitä ei ole ihan aamusta iltaan.

Toivottavasti löydät jotain sinulle mieluista. Kesätyöt eivät yleensä kestä koko kesää, joten uskon, että ehdit myös nauttia kesästä ja kaikista niistä asioista, joista kesässä tykkäät.

Toki jos et halua töihin, se myös näkyy työnhaussa innottomuutena, jolloin työn saanti ei ole helppoa. Lisäksi ymmärrän, että haluat myös levätä. Monesti fyysinen työ ei kuitenkaan ole niin rasittavaa kuin opiskelu, joten uskon, että opinnoista voi palautua, vaikka töitä vähän tekisikin.

Mukavaa kesän odotusta!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vaikeus löytää kesätöitä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top