Siirry sisältöön
……

Isääni ei kiinnosta minun elämäni isäpuoleni yrittää murtaa kättäni ja äitini ei anna olla kavereiden kanssa olen koko ajan kotiarestissa ja minun äiti lyö minua ja repii hiuksista.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Olipa hyvä, että kirjoitit tänne, sillä lyhyessä viestissäsi oli monta asiaa, joiden kanssa ei pidä jäädä yksin. Kerrot, että koet äitisi ja isäpuolesi taholta fyysistä väkivaltaa – oletko kertonut siitä kenellekään? He toimivat todella väärin sinua kohtaan ja mikään ei oikeuta heitä lyömään tai tukistamaan sinua. Laissa on säädetty, että lapsen fyysinen kurittaminen on rikos. Onko sinulla ketään sellaista läheistä aikuista, kenelle voisit asiasta puhua esim. isovanhempi, kummi tai kaverin vanhempi? Toinen vaihtoehto on mennä kertomaan koulussa opettajalle, kuraattorille tai terkkarille asiasta, sillä sinä sekä äitisi ja isäpuolesi tarvitsette apua tilanteessa. Sinä et voi asua kodissa, jossa joudut kokemaan väkivaltaa toistuvasti. Ymmärrän, että asioista puhuminen ei ole helppoa, mutta olet ollut jo super rohkea kirjoittaessasi niistä tänne! Joskus puhumisen aloittamista helpottaa se, että kirjoittaa asiat etukäteen paperille ja antaa sen sitten aikuiselle. Voisit esim. kirjoittaa saman viestin kuin tännekin ja antaa sen sitten sille aikuiselle, ketä sinun on helpointa lähestyä.

Voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ja jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti päivystäjämme kanssa kahden kesken. Tärkeintä on, että et jää tilanteesi kanssa yksin!

Voimia sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Väkivaltaset vanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top