Siirry sisältöön
H [osa nimimerkistä poistettu]

Hei olen 16-vuotias tyttö [asuinseutu poistettu].

Äitini kuoli muutama kuukausi taaksepäin, olemme siskoni kanssa puhuneet että hommaakohan isämme uutta naisystävää.

Olen sitä mieltä että en halua isälleni uutta naisystävää, (tiedostan itsekkään ajattelutapani) mutta olen nähnyt painajaisia uudesta äitipuolesta ja ne ovat kaikki päättyneet että olen menettäny isäni ja jäänyt yksin.

Tuntuu pahalta ajatella isääni kenenkään muun kuin äitini kanssa, toki äitini kuolemasta on niin vähän aikaa, mutta unet aiheuttavat minulle ahdistusta.

Unet painottuvat siihen että isäni tapaa uuden naisen ja he saavat lapset (olen perheen nuorin ja ollut aina isäni silmäterä) ja unessa olevasta lapsesta tulee isälleni kaikista rakkain ja hän unohtaa minut kokonaan jään kodittomaksi ja aivan yksin, tämä uusi naisystävä vihaa suoraan sanoen minua unissa ja käyttää isääni hyväksi rahallisesti ja pistää isääni ostelemaan uusia koteja jonne en kuulema mahdu asumaan. Minulla ei ole unissa siskoani johon turvautua ja kaverini ovat kadonneet myös.

isäni on ainut ihminen johon olen aina luottanut täysin ja olen aina ollut hänen kanssaan todella läheisiä ja pelkään että isäni löytää uuden puolison ja uneni käy toteen ja jään yksin.

Äitini oli minulle myös todella rakas enkä ikinä unohda häntä ja kuinka sydämellinen ja rakastava hän oli ja oli ystävillenikin niin ystävällinen ja auttoi heitä jos he vain halusivat äitini apua. En ikinä uskonut että joudun menettämään äitini elämästäni näin nuorena ja olisi paljon asioita joita olisin hänen kanssaan jakaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ensinnäkin olen todella pahoillani äitisi poismenon vuoksi. Lämpimimmät osanottoni suuressa surussanne.

Ymmärrän hyvin, että sinun on vaikea kuvitella ketään toista naista isäsi rinnalle. Se voi tuntua siltä, että isäsi pettäisi äitiäsi. Tuo tunne on aivan luonnollinen ja tosi ymmärrettävä ja uskon, että myös isänne ymmärtää hyvin näkökantanne.

Painajaiset kuulostavat ahdistavilta ja on tosi kurjaa, että näet sellaisia toistuvasti. Kuulostaa siltä, että alitajuntasi käsittelee pelkoasi unien muodossa. Oletteko puhuneet tästä asiasta isänne kanssa? Tietääkö hän painajaisista?

Entä oletteko puhuneet isälle ajatuksistanne koskien hänen mahdollista tulevaa kumppaniaan? Ehkä hänkin on pohtinut asiaa ja miettii, mitä te mahdatte siitä ajatella? Tai sitten asia ei ole hänelle ajankohtainen vielä moneen vuoteen, jos koskaan.

Olisikin tosi hyvä, että saisitte juteltua asiasta. Isäsi olisi tärkeää kuulla painajaisistasi. Ehkä, jos pääsisit kertomaan niistä, niin alitajuntasi ei enää työstäisi niitä öisin. Mitä luulet? Jos äitipuoliasia on liian vaikea aihe, niin ehkä unista kertominen voisi toimia aasinsiltana? Jos kertoisit niistä isällesi, hän voisi ehkä kysyä, onko hänen mahdollinen uusi naisystävä asia, joka sinua oikeasti pelottaa? Ehkä hän sanoo, ettei mieti sellaista vielä ollenkaan ja voisit näin ollen olla rauhassa ja surra äitiäsi ilman näitä pelkoja.

Toivon, että pystytte jossain vaiheessa juttelemaan asiasta ja painajaiset loppuvat.

Paljon voimia teille kaikille <3
Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

(Poistin viestistäsi asuinseudun sekä osan nimimerkistäsi anonymiteetin varmistamiseksi)

Vastaa aiheeseen: Vanhemman kuoleman jälkeen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top