Siirry sisältöön
😔

Sori kaikista kirjotusvirheistä!
Siis kuten otsikosta näkee niin mulla on väkivaltaiset vanhemmat..
[osa tekstistä poistettu]
Niin ja en uskalla hakee apuu, vaikka se olis tärkeetä.
En tiiä mitä mun pitäis tehä..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.
Kiitos viestistäsi ja rohkeudestasi kertoa asiasta. Niin kuin itsekin pohdit, olisi hyvin tärkeää, että saisit apua tilanteeseesi.

Ensinnäkin haluan sanoa, että vanhempasi ovat kohdelleet sinua hyvin väärin, etkä sinä ole tehnyt mitään väärää. Sinun ei tulisi joutua pelkäämään omassa kodissasi omia vanhempiasi. Toivonkin, että uskaltaisit kertoa kokemastasi jollekin turvalliselle aikuisele lähipiirissäsi. Henkilö voi olla esimerkiksi naapurisi, joku sukulaisistasi, opettajasi, koulukuraattori tai terveydenhoitaja. Aikuisilla on aina vastuu siitä, että lapsilla on hyvä ja turvallinen olo.

Kertomiseen voi joskus liittyä pelkoja siitä mitä tapahtuu, jos kertoo jollekin ulkopuoliselle ja mitä jos henkilö ei uskoakaan sitä mitä kertoo. Apua tilanteeseen on vaikea saada, jos kukaan ei tiedä asiasta. Kertomalla turvalliselle aikuiselle vanhempasi saavat apua käyttäytymiseensä ja sinä saat apua käymään läpi kokemaasi. Kertoa voi myös monella eri tavalla. Jos suoraan puhuminen tuntuu vaikealta, olisiko mahdollista, että näyttäisit vaikka tämän tänne kirjoittamasi viestin valitsemallesi henkilölle? Voit myös aloittaa kertomalla, että sinulla on jotakin vaikeaa ja pelottavaa kerrottavana. Näin aikuinen osaa asennoitua siihen, että asia pitää ottaa vakavasti ja että todellakin tarvitset apua.

Olet rohkea kun kerroit tänne asiasta. Asiat tulevat muuttumaan parempaan päin kun joku ulkopuolinen saa tietää miten sinä voit kotonasi. Älä pelkää puhua, ympärilläsi on ihmisiä jotka haluavat auttaa juuri sinua. Olet tärkeä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vanhemmat ovat väkivaltaisia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top