Siirry sisältöön
Ihminen<3

Moi, siis en tiiä mikä mun iskällä on se vaan huutaa mulle ja no mä alan itkemään ja sit se haukkuu mua ja no mäki haukun takas ja jos en hauku nii sit se on sillee voi tuliko vauvalle itku? Ja en tiiä tänään se uhka potkasta mua ja oon ahdistunut siitä ja itken joka ilta ja musta on tullu tosi herkkä ja en tiiä mitä mun pitäis tehä? Oon siis 12 vuotias tyttö ja täytän kesäl 13 ja tätä on ollu joka pv ab 1 vuoden ja mun äiti sanoo välil et lopettakaa mut ei aina..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kurja kuulla isäsi käytöksestä ja kuinka olet ollut ahdistunut. Muista, että sinulla on täysi oikeus kokea kaikenlaisia tunteita!

Aikuiset saattavat joskus hermostua ja suuttua, mutta haukkuminen ja uhkaava käytös on aina väärin! Jo pelkällä väkivallalla uhkaaminen on vakava asia. Kodin kuuluisi olla sinulla paikka, jossa voit kokea olosi turvalliseksi.

Joskus myös aikuiset voivat tarvita tukea itselleen, jotta pystyvät tarjoamaan lapsille hyvän ja turvallisen ympäristön olla. Siksi asian kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan siitä olisi tärkeää kertoa jollekin turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Esimerkiksi koulukuraattori on sellainen, jonka tehtävänä on olla tukena haastavissa tilanteissa. Kuraattori on tottunut työssään kohtaamaan monenlaisia perhetilanteita ja pystyisi olla sinun ja perheen tukenasi, jotta sinun ei tarvitse kokea turvattomuutta kotona.

Myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi soittaa, jos haluaa jutella nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Palvelumme ovat aina täysin ilmaisia ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Muista, että olet arvokas! <3

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vanhempien huutaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top