Siirry sisältöön
Okok

Vanhemmat eivät anna minun itse päättää poikaystävästäni, olen 14 v tyttö. Vanhemmat haluaisivat itse päättää poikaystäväni..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Okok”,

kiitos viestistäsi. Hyvä, kun kirjoitit tästä mieltäsi painavasta asiasta etkä jäänyt miettimään sitä vain itseksesi.

Onpa kurja kuulla, että vanhempasi yrittävät vaikuttaa siihen, kenen kanssa aikaasi vietät. Oikeastaan vanhempasi eivät voisi vaikuttaa siihen, kenen kanssa aikaasi vietät ja kenen kanssa haluat seurustella. Me ihmiset emme voi myöskään tunteillemme mitään emmekä oikein voi vaikuttaa siihen kehen vaikkapa ihastumme. Sinulla on oikeus itse päättää siitä, kenestä pidät eikä vanhempasi voi päättää sitä puolestasi. Voi olla, että näin käyttäytymällä vanhempasi yrittävät huolehtia sinusta ja pitää huolta siitä, että ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä kohtelevat sinua hyvin. Siitä huolimatta heillä ei ole oikeutta puuttua ihmissuhteisiisi, erityisesti jos sinun itsesi on hyvä olla juuri kyseisen ihmisen kanssa, hän kohtelee sinua hyvin ja haluaa sinun parastasi.

Vanhempien tulisi olla lapsensa tukena erilaisissa ihmissuhteissa, niin myös seurustelusuhteissa. Olisiko sinun mahdollista jutella tästä asiasta vanhemmillesi? Voisitko kertoa heille, että heidän asiaan puuttumisensa häiritsee sinua ja, että sinulla on oikeus itse päättää omista ihmissuhteistasi? Ehkäpä keskustelun myötä vanhempasi ymmärtäisivät paremmin sinun näkökulmaasi. Jos vanhemmille asiasta puhuminen tuntuu hankalalta, olisiko sinulla joku muu luotettava aikuinen, jolle voisit jutella asiasta? Sinun ei tarvitse jäädä tämän asian kanssa yksin. Jos haluat pohtia asiaa luotettavan aikuisen kanssa voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, tulla chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Lasten ja nuorten puhelin ja chat päivystävät nyt kesän ajan joka päivä klo 17-20 ja yhteyttä voi ottaa anonyymisti.

Toivottavasti tilanne selkiytyy ja voit rauhassa viettää aikaa juuri niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa haluat.

Mukavaa kesää toivottelee,
Lasten ja nuortennetin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vanhempien kanssa riitely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top