Siirry sisältöön

Vantaan konfliktin seurauksena pelkään yhtä tyyppiä.

Kalalammikko :3

Moi!
Se eiline Vantaan ampumisvälikohtaus oli hyvin ikävä… Sen jälkeen rupes enemmän pelottaa mun ex kiusaaja. Hän on semmoinen ihminen, joka voisi tappaa jonkun jos haluaisi. Olin sen kaveri aluksi kun hän oli samassa kunnassa, sitten hän muutti ja välit kirenivät. Nyt hän on muuttamassa takaisin ja tulee ensi vuonna samaan kouluun. Tää pelottaa. Onks kellää muulla ollu tämmöstä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Hyvä, että tulit jakamaan ajatuksiasi ja huoliasi tänne, etkä jäänyt miettimään asioita yksin. Vantaan tapahtumat ovat järkyttäneet monia. Joskus tällaisten järkyttävien tapahtumien myötä pintaan voi nousta myös pelkoa ja kipeät muistot voivat palautua mieleen. Toivottavasti saat tähän viestiketjuun myös vertaistukea muilta nuorilta!

Olen pahoillani, että olet joutunut kiusatuksi. Tieto siitä, että entinen kiusaaja on tulossa takaisin samaan kouluun, tuntuu varmasti vaikealta ja kerroit, että nyt Vantaan tapahtumien jälkeen asia on alkanut pelottamaan enemmän.

Omista peloista ja huolista on tosi tärkeää puhua jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Samalla tavalla kuin olet hienosti tehnyt nyt kirjoittamalla tänne Nuortennetin keskustelupalstalle! Siksi haluaisinkin kannustaa sinua uskoutumaan asiasta jollekin sinua lähellä olevalla aikuiselle. Joskus se voi jo vähän helpottaa omaa oloa, kun asian on saanut jakaa jonkun kanssa ja ympärillä olevat aikuiset ovat tietoisia pelostasi.

Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, kenelle voisit kertoa asiasta? Tärkeää olisi, että oma läheinen aikuinen (esim. vanhempi) tietäisi, mitä ajattelet ja koet. Samalla on myös tärkeää, että opettajasi tai joku muu koulun aikuinen tietäisi kokemastasi ja siihen liittyvästä pelosta. Entä oletko muuten päässyt käsittelemään kiusaamiskokemuksiasi jonkun aikuisen kanssa? On tosi tärkeää, että kiusaamiseen puututaan aikuisten toimesta ja aikaisempia kokemuksia pääsee käsittelemään.

Jos kaipaat vinkkejä siihen, miten huolia voi ottaa puheeksi, voit halutessasi tutustua tähän sivuun: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/

Jos haluat jutella tästä aiheesta tai ihan mistä tahansa muustakin, voit soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111, ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20). Nuorten Tukilinja päivystää samassa numerossa joka arki-ilta ma-pe klo 17-20. Lasten ja nuorten chat päivystää joka ilta klo 17-20 ja myös nettikirjeitä voi kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat luottamuksellisia ja nimettömiä! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Älä jää huolesi kanssa yksin, vaan puhu läheisille pintaan nousevista vaikeista tunteista sekä hae heiltä tukea ja huolenpitoa. Toivottavasti saat kaiken tämän keskellä käännettyä ajatuksiasi myös kivoihin asioihin, jotka tuottavat sinulle iloa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vantaan konfliktin seurauksena pelkään yhtä tyyppiä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top