Siirry sisältöön
pojke09

Eli kun alan juoksemaan niin vasemmassa kyljessä kylkiluitten alla tulee pistävää kipua joka loppuu kun pysätyy. En usko että tää on sitä perus kipua joka tulee juostessa koska tää alkaa melkein heti kun alan juosta. En tiiä mitä pitäs tehhä ja oon tosi huolissani ku oon lukenu että ne vois olla sepelvaltimo taudin oireita. Oon tosi huolestunu ja toivoisin että joku työntekij täältä nuortennetistä vois vastata.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Hyvä kun laitoit viestiä ja ennen kaikkea hienoa että pidät huolta terveydestäsi! On todella tärkeä hakea apua ja tukea aina, kun jokin asia huolestuttaa tai mietityttää.

Kerroit pistävästä kivusta kyljessä, jonka tunnet aina juostessasi. Urheillessa ja liikkuessa kropassa voi tulla monenlaisia tuntemuksia, ja tuo kipu, jota kuvailit voi johtua esimerkiksi siitä, että kroppasi kaipaa hieman lämmittelyä ennen juoksuun lähtöä tai ettet muista hengitellä tarpeeksi juoksun aikana. Tärkeitä kuitenkin on, että saat vastauksen ja mielenrauhan asiaan.

Onko sinun mahdollista jutella asiasta koulussa liikunnanopettajan tai terveydenhoitajan kanssa? He molemmat osaavat varmasti auttaa sinua tässä sekä tietävät, mikäli pistävää kipua kannattaa tutkia enemmän. Lisäksi tarvittaessa he voivat antaa vinkkejä ja neuvoja siihen, miten pystyisit jatkamaan juoksuharrastusta ilman ikäviä tuntemuksia.

Aurinkoista kevättä toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Vasemmassa kyljessä kipua juoksun aikana, Apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top