Siirry sisältöön
ahistunut paska

Huomenta nuortennetinkansa
Haluaisin tehä piendn ventin tänne
Mua on ruvennu ahistas viime aikoina tosi paljon
[Osa tekstistä poistettu] En oo siis käyny missään ahistus kautta masennus testeis
[Osa tekstistä poistettu]
#bulimiamademedoit
Ei oo todettusiis bulimiaa mutta heitän läppää paskasta elänästäni
Kiitos jos luit

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kerroit ajatuksistasi. Emme julkaise tekstejä, jossa kuvaillaan itsetuhoisuutta, joten poistin osan viestistäsi. Olen kuitenkin lukenut tekstisi kokonaan.

Oli surullista kuulla, kuinka olet ollut ahdistunut ja koet itsesi arvottomaksi. Huolestuttavaa oli myös lukea, että olet satuttanut itseäsi ja sinulla itsetuhoisia ajatuksia sekä syömisen kanssa on haasteita. Joskus paha olo voi yltyä niin voimakkaaksi, että itsensä satuttaminen voi tuntua ainoalta keinolta käsitellä sitä, eikä elämässään näe mitään hyvää ja arvokasta. Pahaan oloon on kuitenkin saatavilla apua, eikä sen kanssa pidä koskaan jäädä yksin.

Kuvailemasi paha olo, itsetuhoisuus ja syömiseen liittyvät ongelmat ovat kaikki vakavia asioita, joihin on syytä saada apua ammattilaiselta. Koululta apua on mahdollista saada terveydenhoitajalta, kuraattorilta tai psykologilta. Apua voi myös hakea oman paikkakunnan terveysasemalta.

Mainitsit myös, että äitisi ei tiedä, että olet satuttanut itseäsi, koska jos hän saisi tietää, niin hän pettyisi sinuun. Itsetuhoisuus voi herättää monenlaisia voimakkaita ja vaikeita tunteita muissa ihmisissä, mutta kertomalla kuitenkin mahdollistat sen, että äitisi voisi olla tukenasi. Kun oma vanhempi tietää asiasta, niin silloin hän voi olla tukenasi siinä, että saat ammattilaisen apua, eikä sinun tarvitsisi huolehtia siitä yksin. Joskus kuitenkin syystä tai toisesta asioiden kertominen omalle vanhemmalle on vaikeaa. Tärkeää on, että joku luotettava ja turvallinen aikuinen saa tietää voinnistasi. Sinulla on oikeus saada itsellesi apua.

Voit aina myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat jutella nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Voimia alkuvuoteen ja toivottavasti saat itsellesi ansaitsemaasi tukea. Olet tärkeä ja arvokas!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: vent

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top