Siirry sisältöön
Omituine?

Terve vaa,
[osa viestistä poistettu]
Onko tää vaa joku omituine fetissi vai mikä minu aivois o :D

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

Kiitos viestistäsi!

Kirjoitat, että sinulla on pakkomielle vereen ja viiltelet, koska saat siitä mielihyvää. Viiltely ja muu itsen vahingoittaminen on monelle nuorelle keino purkaa ahdistusta ja pahaa oloa sekä hallita sellaisia tunteita, jotka tuntuvat vaikeilta tai hallitsemattomilta. Jotkut viiltelijöistä kuvaavat samaa kuin sinä – viiltelystä saa mielihyvää. Tämä liittyy siihen, että kun ihminen kokee kovaa kipua, hänen elimistönsä vapauttaa samalla endorfiineja eli mielihyvähormonia. Viiltelyn tuottama hyvän olon tunne on kuitenkin vain hetkellistä ja sillä sen taustalla oleva paha olo ei yleensä katoa viiltelemällä. Se, että olet koukussa viiltelyyn, herättää minussa suurta huolta, sillä viiltely on yleensä viesti juurikin sisäisestä pahasta olosta. Pohdinkin, miten voit ja millainen on elämäntilanteesi? Olen sitä mieltä, että tarvitset apua ja tukea itsellesi ja olet kaiken sen avun arvoinen!

Pohdin myös ajatuksiasi siitä, miten sinua puukotetaan tai sinä puukotat. Myös nämä ajatuksesi herättävät minussa huolta ja mielestäni olisi hyvä, että voisit puhua niistä jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Olisi hyvä, jos voisit olla yhteydessä tänne Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalveluihin joko soittamalla puhelimeen, chattaamalla tai kirjoittaa nettikirjeen. Tällöin voisit rauhassa jutella luotettavan aikuisen kanssa anonyymisti viiltelystä sekä siihen liittyvistä ajatuksistasi liittyen puukottamiseen ja tappamiseen. Jos et halua olla yhteydessä tänne, kehotan sinua pohtimaan, voisitko rohkaistua juttelemaan vanhemmillesi, koulussa terveydenhoitajalle tai kuraattorille tai jollekin muulle elämäsi aikuiselle.

Jos päätät olla yhteydessä meihin niin puhelin päivystää ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Chattailemaan voi tulla su-ke klo 17-20 ja nettikirjepalvelu puolestaan on auki 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Kiitos avoimesta ja rohkeasta viestistäsi ja tsemppiä sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: [osa viestistä poistettu] pakkomielle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top