Siirry sisältöön
Tä on hirveää…

Moi. Tänään mä kirjoitan ehkä vähän vakavammasta aiheesta. En tiedä mihin kohtaan tämä pitäisi laittaa nuortennetissä, mutta laitoin sen nyt tänne. (En halua sitten tänne mitään päivystäjä mukana keskustelussa tyyppejä, koska he eivät auta ikinä.)

Oon siis kohta 12-vuotias transpoika, joka kokee syvää vihaa itseään kohtaan.

Mulla siis alkoi eilen taas kerran kuukautiset ja vähän ennen niiden alkamista koulussa oli puhuttu sellaisesta elimestä kuin kohtu. Mä olen vihannut kuukautisia aina 10-vuotiaasta asti, mutta nyt viha on vielä selkeämpää ja sellaista, ettei siitä pääse eroon. Koulukirjassa kerrottiin, että kuulemma kohdun limakalvo puhkeaa kerran kuukaudessa ja siitä johtuvat kuukautiset. Ja, että jos joskus tulee raskaaksi se vauva kasvaa kohdussa. Tämä aiheutti mun kehovihan lisääntymistä entisestään. En halua ikinä äidiksi! En ole nainen/tyttö! Miksi mulla pitää olla joku *** kohtu, josta valuu verta kerran kuukaudessa viikon ja sellainen elin joka myös pilaa jotain 12 viikkoa mun koko vuodesta! Miksi ***?

No nyt mä sanoin ne tärkeimmät asiat. Ja oikeasti. Anteeksi kirosanoista. Ärsyttää ja ahdistaa vain ihan hirveästi. [Osa tekstistä/viestistä poistettu.]

Mulle on sanottu monta kertaa, että varataan jokin aika että kuukautiset loppuu. Kukaan ei ole varannut aikaa! Tuntuu, että kaikki haluaa, että mä olen koko elämäni tyttö/nainen! Miksi mun piti syntyä tytön kehoon? En halua käyttää rintaliivejä! En halua mitään hölskyviä kasvaimia vartalooni, eli rintoja! (Mua ei haittaa jos tytöillä on rinnat, mutta mä itse en vain millään haluaisi, että ne kasvaa vielä lisää.) En halua meikata ja näyttää jotenkin naismaiselta, että pojat tykkäisi musta! En muutenkaan tunne olevani tyttö! Pahin asia rintojen lisäksi on kai transpojilla kuukautiset! Miten ne saa itse loppumaan kokonaan, jos kukaan ei halua auttaa? [Osa tekstistä/viestistä poistettu.] Mulla on muutenkin kyllä tosi masentunut olo.

Heippa! Olisi kiva jos auttaisitte. Se merkitsisi minulle paljon. En ole puhunut tästä edes paljoa äidilleni.
PS:Tänne ei kaivata päivystäjiä keskusteluun mukaan. He kuitenkin laittavat minut heti lasten osastolle, joka ei auta mitenkään. (Oon ollut siellä monesti.)

Nuortennetin työntekijä

Hei, MLL:n Nuortennetin työntekijä täällä. Kiitos viestistäsi, en siirrä sitä nyt pyynnöstäsi päivystäjille.

Koet selvästi tuskaa kuukautisiin ja rintojen kasvamiseen liittyen, koska olet transpoika, etkä tyttö/nainen. Ajatus raskaaksi tulemisesta ahdistaa sinua ja lisää kehovihaasi entisestään. Olet pettynyt, kun sinulle ei ole varattu aikaa kuukautisten keskeyttämiseen, vaikka asiasta on ollut puhetta. Sinusta tuntuu, että muut eivät halua auttaa sinua.

Ensinnäkin haluan sanoa, että et ole kokemustesi kanssa yksin. Moni transnuori kokee murrosiän muutokset erityisen tuskallisina ja pystyy varmasti samaistumaan kertomaasi. Tähän on kuitenkin saatavilla apua ja tukea, jota kannattaa hyödyntää. Tilanteesi ei kestä ikuisesti. Moni ammattilainen haluaa auttaa sinua ja on erikoistunut nimenomaan sukupuolen moninaisuuden teemoihin:

Lisäksi kannattaa pistää muistiin myös MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen sekä Mieli ry:n kriisipuhelimen yhteystiedot.

  • MLL:n Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111 ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20, ja chatissa joka päivä klo 17– 20. Siirry lasten ja nuorten chattiin
  • Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111.

Kehotan lämpimästi kääntymään tässä asiassa turvallisten aikuisten puoleen ja ottamaan apua vastaan. Voimia sinulle ja kaikille näiden vaikeiden asioiden kanssa kamppaileville, selviät kyllä!

Lämpimin terveisin,

MLL:n Nuortennetin työntekijä

M [Nimimerkki muutettu]

Moikka!
Tuohon kuukautis asiaan voi saada apua, kun menee käymään terkkarilla juttelemassa ja se neuvoo mistä ja miten saa pillerit. Vuodot voi saada minipillereillä pois (ne on ns. ehkäisypillerit). Niitä pitää ottaa ilman taukoja, ja voi mennä 3kk että rupee jäämään kokonaan pois, mutta ne auttaa! Mun kaveri alotti ne, vielä ei oo jääny kokonaan pois, mutta on jo vähentyny. Sen äiti varas sille ajan ehkäisyneuvolaan ja sieltä kautta sai. Mä uskon, että sä voit varata itekki ajan, jos ei mikään muu auta. Sun asuin kunnan netti sivuilla, hae ehkäisyneuvola, sieltä löytyy puhelinnumero. Tarviit varmaan tietää sun sosiaaliturvatunnuksen, se on kelakortissa. Mutta se mun kaveri kävi kyllä koulukuraattorilla kans puhumassa, ku sillä oli muutenki tosi vaikeeta sen transasian kans.

Tsemppii sulle! Muista, että et oo ainoo, muita samanlaisii on kans! Toivottavasti saat apua ja vertaistukee kans<3

Vastaa aiheeseen: Vihaan itseäni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top