Siirry sisältöön
Arvedávgi🌈❤️‍🔥

Siis joo. Oon mielestäni paska, ilkeä ja huono kaikessa. Mikään ei onnistu. Joinakin päivinä haluisin vaan kuolla pois. Oon heikko, kun en pysy kasassa, vaikka elämä ei vois paljoa parempaa olla. Mul on kavereita, hyvät vanhemmat, eikä kukaan suoranaisesti kiusaa. Silti, mä oon ihan hukassa ja ”masentunut”. Ihmiset maailmalla kärsii, mutta mä romahtelen täällä siitä, että pari tyyppiä joskus sano ikävästi. Mä itken, koska jotkut ihmiset on ollu paskoja mulle ja mun ystäville niinku pari kuukautta sitten. Säälittävää. Mutta, eihän kukaan mun ”kärsimystä” nää. Julkisesti mä oon pirteä, iloinen ja aina valmiina uusiin haasteisiin. Heh. Hei yllätys, mä en ole kaikkivoipa ylisuorittaja, joka ei koskaan pala loppuun. Niin äiti, täydellinen tyttäresi ei olekaan niin upea. Hän ei jaksa aina urheilla, ei päntätä kokeisiin. Hän ei yksinkertaisesti jaksa olla superihminen.

Mä oon niitä tyyppejä, joista ihmiset puhuu näin: ”Sillä on niin täydellinen elämä, ei se varmaan koskaan oo kohdannut mitään masentavaa.” Noh, mä en vain satu olemaan sellainen, joka huutaa keskellä käytävää, että ”Mun elämässä on sairaasti kaikkee kamalaa, saa tulla säälimään!”

No niin, pohditaanpas, miksi musta tuntuu tältä😅…
1. Mun tutun päälle syljetään.
2. Sakä-lakiuudistus hylätään.
3. Meiän luokkalaiset dissaa homoja sekä tummaihoisia
4. Musta tehdään oletuksia identiteettini vuoksi.
5. Pick me -girlit haukkuu mun asua.
6. Mun kaveri haukkuu mun asua.
7. Mun identiteetti kyseenalaistetaan.
8. Mun exä ei jätä mua rauhaan.
9. Mä olen paska ihminen.
10. Mun vanhemmat odottaa multa liikoja.

Jos luit koko jutun, tässä sulle sydämiä lahjaksi ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🩵🩷🤍🩷🩵🖤🤎💜💙💚💛🧡❤️ ja ISO HALI🤗 Oot ihana❤️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi ”Arvedávgi”,

hyvä kun kirjoitit meille. Olet rohkea. Sinä olet arvokas vaikkei aina tuntuisikaan siltä.

Kerrot, että mikään ei onnistu ja tuntuu, että olet huono kaikessa. Ajattelet myös olevasi ilkeä ja olo on sellainen, että joinain päivinä et jaksaisi elää. Kuulostaapa raskaalta. Mietin, että joskus on niin, että voi tuntua tuollaiselta, koska niin moni vaikeus ja raskas on kasaantunut omassa elämässä eikä valon pilkahduksia silloin enää näy. Voisiko sinunkin kohdallasi olla näin? On vaikeaa uskoa, että olisit ilkeä ja huono kaikessa – onko joku muu sitä mieltä? Oletko kuullut itsestäsi tuollaista viestiä joltain ihmiseltä? Itsestä on usein helppo ajatella huonoa, mutta se, että osaisi antaa itselle arvoa ja ajatella itsestä kauniita asioita on monesti huomattavasti haastavampaa.

Kuvailet, että tunnet olevasi heikko, kun et pysy kasassa. Ajattelen, että kaikenlainen pahakin olo kuuluu jossain määrin ihan tavalliseen elämään eikä se tee kenestäkään heikkoa, että tuollaisia vaikeita tunteita on. Se on vaan reaktio siihen, ettei elämässä asiat ehkä ole tasapainossa tai siellä jotain semmoista mitä on vaikeaa jaksaa.

Kuvailet, että elämässä on paljon hyvääkin: kavereita, hyvät vanhemmat eikä kukaan kiusaa. Ja silti, samaan aikaan tuntuu masentuneelta. Kyllä niin voi olla. Ei omaa oloa tarvitse arvottaa tai vertailla siihen, että jollain jossain on vielä enemmän paha olla tai ikäänkuin enemmän syitä olla onneton. Se masennuksen tunne ja maassa oleva mieli kertoo jotain ”tarinaa”. Että ei kaikki nyt tunnu ihan hyvältä.

Sanoit, että pohdit jotain mitä jotkut on joskus sanoneet sinulle ja ystäville. Jos joku sanoo pahasti on ihan ymmärrettävää, että sellainen saattaa pyöriä mielessä pitkiä aikoja ja tulla mieleen vielä pitkän ajan päästäkin. Siinä ei ole mitään säälittävää. Niin kuin kuvailet joskus se itsestä ulospäin muille näkyvä on ihan ristiriidassa sen pahan mielen tai olon kanssa mitä kantaa sisällään. Se, että olisi oletus, että kenenkään pitäisi jaksaa olla superihminen on aika paljon vaadittu – eikö? Joskus käy niin, että hyvääkin tarkoittavat ihmiset tai sitten ihan itse odottaa liikaa itseltä ja tuntuu, että hyväksyntää tai kannustusta saa vaan suoritusten ja tekemisten kautta. Oikeasti ajattelen, että se on niin, että me kaikki ollaan arvokkaita ihan ilman niitä suorituksiakin – omina, ainutlaatuisena itsenämme.

Mietin, että onkohan sinun elämässäsi ketään sellaista ystävää, jolle voisi joskus myötää sen, ettei aina tunnu hyvältä? Keneltä voisi siten saada tukea niissä hetkissä ja keksiä yhdessä jotain apua oloon.

Listasit vielä noita syitä siihen, että olosi on kurja ja liian raskas. Kuulostaa raskaalta, että tehdään oletuksia, haukutaan, syljetään, dissataan, vainotaan tai kyseenalaistetaan. Sinulla pitäisi olla tilaa olla sinä ja uskonkin, että kun elämä menee eteenpäin tulet löytämään ne tavat ja ihmiset, jotka tukevat sinua yhä enemmän omaksi itseksesi. Perustan tämän ajatukseni siihen, että tosi monet meistä löytävät matkan varrella ja ihan vielä aikuisenakin oman oloisia ystäviä rinnalleen. Ja se kasvu omaksi itseksi, aidosti oman näköiseksi, hyvinvoivaksi ihmiseksi jatkuu läpi koko elämän.

Kuvailet, että sinulla on hyvät vanhemmat. Voisitko ajatella heille jossain tilanteessa, jutellen tai kirjoittaen kertovasi, että miltä sinusta tuntuu noiden heidän odotusten vuoksi? Joskus vanhemmat voivat yllättää ja ymmärtääkkin yllättävän hyvin sen miltä tuntuu. Joskus ihmiset vaan tarvitsee sen, että heille kertoo auki sen oman olon ja kokemuksen.

Kiitos kun kirjoitit ja kuvailit tilannettasi ja tunteitasi noin taitavasti <3 Ole meihin uudelleen yhteydessä, jos tuntuu siltä. Lasten ja nuorten puhelin ja chat päivystää kesän aikana aina klo: 17-20 ja kirjeen voit kirjoittaa milloin vaan (niihin vastaillaan kahden viikon sisällä).

Kiitos ihanista sydämistä, toivon sinulle paljon hyviä hetkiä kesään!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

🎁🎖🏆🏅🥇

Sähän oot ihana.

Vastaa aiheeseen: Vihaan itseäni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top