Siirry sisältöön
cqwzäü

Oon huolissaan mun kaverista jolla on aina ollut vähän ongelmia viiltelyn kanssa. Ongelmia on tullut vaan lisää ku sen poikakaveri jätti sen kolme kuukautta sitten. Se meni ihan hajalle eikä oo toipunu siitä vieläkään. Sen kädet on aina verillä enkä tiedä miten pystyisin auttamaan sitä. Huomaan että sillä on tosi paha olla. Miten mää saisin sen elämän taas kuntoon ?

Kia – Verkk@ri

Moikka,
ikävää, että kaverisi on alkanut viiltelemään, se ei ole koskaan hyvä merkki ja se tulee aina ottaa vakavasti.
Mielestäni paras tapa auttaa kaveriasi nyt, olisi koittaa ensin itse puhua hänen kanssaan. Kysyä häneltä mikä painaa mieltä ja miksi hän viiltelee. Puhumalla hän saattaa ymmärtää, ettei ongelmat olekkaan niin suuria ja niistä voi päästä yli. Tai sitten hän voi ymmärtää tarvitsevansa apua.
Jos puhuminen tuntuu vaikealta tai hän ei suostu kertomaan syitä kannattaa sinun puhua asiasta esimerkiksi kaverisi vanhemmille tai omille vanhemmillesi. He osaavat varmasti auttaa sinua. Koulujen alettua voit myös puhua tilanteesta koulusi terveydenhoitajalle tai koulu kuraattorille. Heidät on koulutettu hoitamaan tällaisia tilanteita ja he ovat vaitiolovelvollisia.
Toivottavasti asiat paranevat ja tästä olisi jotain apua!
Hyvää loppu kesää! :)

T: Kia

Vastaa aiheeseen: viiltely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top