Siirry sisältöön
doesn’t care

Oon oläny koko ikäni valheessa ja kaikki se tuntuu kohdistuvan mua päin. Pari vuotta sitten mulle riitti [osa tekstistä poistettu] Apua mulle kyllä olis mut en uskalla ottaa vastaan [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hyvä ”doesn’t care”,

Kirjoitit hyvin vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Onko lähipiirissäsi ketään luotettavaa aikuista, kenelle voisit puhua asiasta? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Kannustan sinua rohkeasti ottamaan apua vastaan.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20 (puhelu on maksuton). Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen tai käy tutustumassa Nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

lukekaa kaikki tää!

niinpä. Kaikki ihmiset on kauniita, ja on väärin jos niitä kiusataan tai syrjitään <3 kokemusta on !!

Äiti

Minunkin tyttäreni viilteli itseään pari vuotta sitten. Onneksi toinen lapseni huomasi sen, ja kertoi minulle. Varasin sitten heti ajan psykiatrille, ja menimme juttelemaan asiasta.

Kerro esim. koulun terveydenhoitajalle, niin hän aikuisena tietää miten menetellä.

Rex

Moni aikuinen lähipiiristäni on tietoinen että satutan itseäni, myös koululääkäri, kuraattori ja psykiatri tietävät tästä, minulle on sanottu monta kertaa että saan apua. Olen odottananut nyt sitä apua jo 8 tai 9 kuukautta, mutta mitään ei ole tehty asian eteen. viiltelyn lisäksi kärsin masennuksesta, alkoholi ja nikotiini ongelmista

T: 13 vuotias Rex

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Rex,

Kiitos, kun laitoit viestiä!

On kurja kuulla, että olet satuttanut itseäsi, kärsit masennuksesta sekä alkoholiin ja nikotiinin käyttöön liittyvistä ongelmista. Kurjalta kuulostaa myös se, että olet joutunut odottamaan apua jo noin kauan.

On todella hienoa ja tärkeää, että lähipiirisi aikuinen sekä ammattilaiset tietävät tilanteestasi, mutta tuntuu pahalta puolestasi, että olet joutunut odottamaan apua jo noin kauan. Sinulla on ehdottomasti oikeus saada itsellesi apua ja tukea.

Mietin, että onko sinun mahdollista vielä apua odottaessasi käydä tapaamassa vielä esimerkiksi koulukuraattoria tai jotakin toista koulun työntekijää? Entä tuntuuko sinusta, että pystyt kertomaan lähipiirisi aikuiselle silloin, kun sinulla on huono olla? Erityisesti vaikeina hetkinä, kun on huono olla, on tärkeää, ettei jäisi omien ajatustensa kanssa yksin.

Kun on itsetuhoinen olo ja paha olla, niin silloin voi myös hakeutua terveyskeskuksen päivystykseen hakemaan itselle apua. Kun omaan itsetuhoiseen oloon tarvitsee apua heti, niin myös hätäkeskukseen (112) voi aina soittaa.

Jos haluat jutella nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa, voit aina soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on lisäksi myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat aina ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon todella, että sinun ei tarvitse odottaa apua enää kovin pitkään. Vaikka nyt ei siltä tuntuisi, niin tulevaisuus voi tuoda sinulle vielä paljon hyviä asioita.

Paljon voimia! Olet tärkeä! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Viiltely..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top