Siirry sisältöön
Cloud

Hei vaan oon uusi täällä. Mua ollaan syrjitty koulussa pitkän aikaa mutta ei varsinaisesti kiusattu. Monet tyypit on tullu laittaan netissä haukkumaviestejä joissa ne käskee olla tulematta meidän luokan lähelle. Mutta eniten huolestuttaa se että vanhemmat sanoo et oon hankkinu sen kaiken ittelleni, vaikka mä vaan yritän saada kavereita. Onks kyse Autismi rasismista vai asennevammasta? Ja ansaitsenkö mä tän kaiken

Trishie

Eniten suutani mykistää vanhempiesi asenne. KUKAAN ei ansaitse kiusaamista, oli se syrjittävä henkilö millainen tai minkä näköinen tahansa. Vanhempien pitäisi puolustaa sinua, eikä syyttäö sinua asioista, joille et voi mitään yksin.

Päättelin viestistäsi, että sinulla on Autismi, korjaa, jos olen väärässä. Ihmiset eivät ymmärrä, jos joku on erilainen (hitto, että vihaan tuota sanaa), vaan alkavat syrjiä tätä autimaattisesti. Se on ihmisissä paska ominaisuus, muttei se oikeuta tuollaiseen kohteluun. Eikä vika ole sinussa, koska yrität vain saada kavereita. Vastaan kysymykseeni siinä, että kyse on vähän molemmista. Nykyaikana kaikki ”normaali” on arvossaan ja se vaikuttaa ihmisten asenteisiin. Toisaalta synnynnäisiä sairauksia eivöt vain kaikki edes halua ymmärtää ja senkin vuoksi joutuu syrjityksi – aika sama ilmiö kuin suomalaisoppilas syrjii maahanmuutto-oppilaita.

Ja – vielä miljoonannen kerran – sinä ET ANSAITSE TUOTA KOHTELUA. Olet vain oma itsesi, ja jos muut eivät voi sulattaa sitä, se on HEIDÄN ongelmansa, ei sinun.

Vastaa aiheeseen: Voiko kiusaamista ”ansaita”?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top