Siirry sisältöön
LOL

Moi! Sairastin noin vuosi sitten masennusta, ja siivosin tossa viikonloppuna mun kaappii, ja löysin pari lasin-sirua, ja aika paljon tai ei paljon, mutta kuitenkin papereit mis on verta sillee vöhön. En kehtais sanoo täst kellekkää, nii tulin silti pyytää apuu tänne.
Eli voinko ihan viedä tonne polttolkelpoiseen ja lasin-sirut lasinkeröykseen ilman, että siel mis ne on lopulta, et joku vois tutkii niitä ja silleen? Vai pitääks mun jotenki viedä mettään maanalle et ne siel sit maatuu?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

olipa kiva, että tulit rohkeasti täältä kysymään apua. On ihan tosi ymmärrettävää, ettet asiasta halua muille puhua, sillä onhan se tosi henkilökohtainen. Ja mikäli ymmärsin oikein lasinsirut kuuluvat jo menneisyyteen, mikä on ihan tosi upea juttu! Muistathan, että meille voit aina soittaa, kirjoittaa tai chatata, jos haluat jutella asioistasi enemmänkin.

Pohdit voitko viedä lasinsirut ja paperit omiin keräysastioihin ilman, että kukaan lähtee niitä tutkimaan. Ajattelisin, että jos asut taloyhtiössä, jossa on yhteinen jätekeräyspiste niin voit huoletta viedä ne sinne, sillä taloyhtiöissä asuu useita ihmisiä ja, jos joku innostuisi roskiksia penkomaan niin ei hän varmastikaan osaisi yhdistää asioita sinuun. Ja koska paperit ja lasinsirpaleet laitetaan erillisiin keräysastioihin niin eihän kukaan osaa päätellä pelkistä verisitä papereista mitään eli mistä veri on niihin tullut. Monella sattuu haavereita kotona, jolloin saatetaan joutua pyyhkimään vertakin. Jos sinua kuitenkin mietityttää asia kovasti niin voithan vaikka kääriä veristen papereiden ympärille puhdasta paperia ennen kuin viet niitä jäteastiaan. Samoin voit viedä lasinsirujen kanssa esim. kierrätykseen meneviä lasipurkkeja lasinkeräysastiaan niin sirpaleet hukkuvat niiden sekaan.

Toivottavasti vinkeistäni oli apua ja saat vietyä paperit ja lasinsirut pois kaapistasi. Niin ja se piti vielä sanoa, että onpa mahtavaa, että olet noin tietoinen lajittelusta jätteiden suhteen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Voiko laittaa ihan roskikseeen vai mihin?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top