Siirry sisältöön
hukassa

Tuntuu, että mun elämällä ei ole pian mitään merkitystä. Peruskoulu loppuu pian mutten jaksa enää keskittyä oikein mihinkään. Oon käynyt pian vuoden terveydenhoitajalla mutta hän on kyllästynyt ainaiseen valitukseeni ja pitää mua varmasti säälittävänä.
Mä olen usein yrittänyt jos voisin puhua chatissa jonkun aikuisen kanssa, mutta päivystäjä on aina varattu. Haluaisin puhua jonkun kanssa, mutten uskalla soittaa nuorten puhelimeen koska en oikein tiedä miten toimia.

MLL Ylläpito

Moikka!

Olen pahoillani, ettet ole päässyt juttelemaan chatissamme. Se on valitettavasti usein hyvin ruuhkainen, mutta kannustan sinua yrittämään vielä, jos suinkin jaksat!

Puhelimeen soittaminen voi ymmärrettävästi tuntua ison kynnyksen ylittämiseltä. Itselle vaikeista asioista voi olla hankala jutella ja/tai pukea ajatuksia/tunteita sanoiksi. Mutta haluan kertoa sinulle, että Lasten ja nuorten puhelimessa saat olla täysin oma itsesi. Voit kertoa, että sinulla on asioita, joista haluaisit jutella, mutta et oikein tiedä miten… Voit alkuun jutella ihan niitä näitä ja katsoa, uskaltaisitko luottaa päivystäjään kertoaksesi mielen päälläsi olevista asioista. Moni lapsi ja nuori soittaa ihan päivän kuulumisista, kyselee erilaisista asioista tai ihan vaan tiedustelee, että mikäs tämä puhelin oikein on. Esimerkiksi noillakin aiheilla voisit aloittaa. Sinun numerosi ei näy vastaajalle eikä puhelu maksa sinulle mitään. Saat olla täysin anonyymi ja laittaa luurin kiinni, koska tahansa. Vaikka kesken lauseen, jos haluatkin perääntyä.

Osoittaa rohkeutta, että olet käynyt juttelemassa terveydenhoitajalle. Hmm.. mistä sinulle on tullut olo, ettei terveydenhoitaja enää haluaisi kuunnella sinua? Terveydenhoitaja on koulussa sinua ja kaikkia oppilaita varten, joten jos kemianne kohtaavat, kannustan sinua juttelemaan hänelle jatkossakin. Voisitko avoimesti kysyä häneltä, mitä hän ajattelee siitä, että käyt juttelemassa?

Sinun elämälläsi on ainutkertainen merkitys! Vaikka nyt sinusta tuntuisi siltä, että mikään ei nappaa ja epäilisit, muuttuuko tämän hetkinen mieliala koskaan, niin haluan valaa sinuun toivoa siitä, että olosi ja asiat voivat muuttua. Tämä hetki ei ole ikuisuus ja aivan varmasti löydät oman polkusi tässä elämässä. Mikään kiire ei ole mihinkään, pääasia on, että pidät itsestäsi huolta ja rohkenet tukeutua muihin ihmisiin, jotka haluavat ja voivat auttaa sinua.

Tsemppiä ja rohkeutta jatkossakin!

Ps. Muistathan, että voit myös kirjoittaa meille nettikirjeen!

girl 16v.

Heipsan! Mulla on aika sama tilanne? haluaisin soittaa mut en uskalla:(

Vastaa aiheeseen: Voimat lopussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top