voinko jäädä sairaslomalle jos mulla on masennus?

moms spaghetti

eli otsikkokin kertoo aika paljon. en oo mun tunteista kellekkää läheiselle kertonu mutta aion joku päivä mummolle kertoa. oon vasta 11 v ja mulla on keskivaikea masennus luultavasti. mulla on surullinen ja alakuloinen mieliala suurimmanosan ajasta, itken vähintään kerran päivässä ja en vaa jaksa. tarvisin ittelleni aikaa että voisin olla hyvinvoiva ja koulua käydä. nyt on vaan huono hetki olla koulussa.
mutta siis, voinko jäädä saikulle jos mulla todetaan keskivaikea masennus?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei moms spaghetti,

Kiitos viestistäsi! Olipa hienoa ja rohkeaa, että kirjoitit ajatuksiasi tänne Nuortennettiin.

Surullista kuulla, että sinulla surullinen ja alakuloinen mieliala suurimman osan ajasta. Aina vaikeista tunteista ei tule kerrottua läheisille ihmisille, vaikka juuri niistä kannattaisikin kertoa. Onkin siis todella hienoa, että aiot kertoa olostasi joku päivä mummollesi. Kun kerrot asiasta jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle, niin silloin sinun ei tarvitse kantaa tunteitasi yksin. Usein toiselle ihmiselle kertominen voi hieman jo helpottaa omaa mielialaa.

Ymmärrän, että kun mieli voi huonosti, niin silloin voi tuntua huonolta hetkeltä olla koulussa. Todella hienoa, että tunnistat tarvitsevasi aikaa, että voisit olla hyvinvoiva. Valitettavasti en osaa kuitenkaan vastata kysymykseesi, voiko jäädä sairaslomalle, jos on keskivaikea masennus.

Jos sinulla on masennuksen oireita, niin niistä olisi tärkeää päästä juttelemaan jonkun ammattilaisen kanssa. He ehkä osaisivat vastata myös tuohon kysymykseesi liittyen sairaslomaan. Tällainen ammattilainen voi esimerkiksi olla kouluterveydenhoitaja, -kuraattori tai -psykologi. Omasta voinnistaan on tärkeä jutella ammattilaisen kanssa, niin voit saada itsellesi tukea ja helpotusta vointiisi. Miltä sinusta tuntuisi, jos kertoisit voinnistasi jollekin turvalliselle, läheiselle aikuiselle, kuten vaikka juuri mummollesi, ja voisitte yhdessä pohtia, mistä lähtisitte hakemaan apua sinulle?

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Ethän jää yksin! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: voinko jäädä sairaslomalle jos mulla on masennus?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.