Siirry sisältöön
Tyttö 011

Mua ahistaa myös välillä koska olin kesällä ja syksyllä vhä masentunut ja vahingoitin itteäni oon päässy siitä jo melkein yli, mut välillä tulee semmonen p@ska olo ja alkaa masentaa. Ja mun ahdistus tuli aikalailla p@skoista kavereista ja kiusaamisesta. Mutta Tsemppiä ihan sikana sulle<333

[tämä viesti on siirretty ketjusta Ahdistaa Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa kurja kuulla, että kaverisi ovat kohdelleet sinua huonosti. Siitä tulee kenelle tahansa kurja olo. Kaikki me haluaisimme tuntea olevamme osa porukkaa ja että ympärillä olisi hyviä tyyppejä, joiden kanssa on mukavaa ja voi olla aidosti oma itsensä, myös vajavaisena ja vähän rikkonaisina, niin kuin me kaikki olemme.

Mietin, että oletkohan pystynyt kertomaan noille kavereillesi, kuinka paljon he ovat sinua satuttaneet? Jos se on tapahtunut porukassa, voi olla että siellä on joku, joka katuu toimintaansa ja haluaisi pyytää anteeksi. Tai siellä voi olla joku, joka ei ole ymmärtänyt, mitä on sanoillaan ja teoillaan saanut aikaiseksi. Jos vain pystyt, niin olisi heidänkin kannaltaan hyvä, jos voisit joskus kertoa heille tai kirjoittaa vaikka viestissä, että heidän käytöksensä on jäänyt harmittamaan sinua ja että se sattuu sinuun yhä.

Entä sitten tuo kiusaaminen? Onko sitä tehnyt muutkin kuin omat kaverisi? Koulun täytyy lain mukaan turvata kaikille turvallinen koulunkäynti. Eli jos kiusaamista tapahtuu koulussa, on koulun aikuisten tehtävä saada tuollainen käyttäytyminen loppumaan. Aina aikuiset koulussa eivät näe kiusaamista. Toivon, että voisit kertoa siitä heille ja tarvittaessa niin monta kertaa, kunnes kiusaaminen loppuu.
Toivon myös, että pystyisit kertomaan tästä kaikesta vanhemmillesi, mikäli he eivät sitä vielä tiedä. (Toivottavasti he jo tietävät ja pystyvät olemaan tukenasi.)

Se, että olet vahingoittanut itseäsi, kertoo siitä, että sinulla on niin vaikeita tunteita, ettet pysty kestämään niitä. Se saa minut hyvin surulliseksi. Tiedätkö, sinun ei tarvitse pärjätä yksin niiden kanssa. Monilla muilla nuorilla on vaikeaa ja siksi kouluissa on monia ammattilaisia, jotka osaavat auttaa. Näitä on mm. terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi. Lisäksi joissain kouluissa voi olla esim. psyykkareita tai kouluvalmentajia. Pahaan oloon on olemassa apua ja toivonkin, että kävisit juttelemassa tuosta itsesi satuttamisesta jonkun ammattilaisen kanssa. Yksin ei tarvitse pärjätä.

Jos haluat, voit soittaa meille ja jutella asiasta lisää. Numeromme on 116 111 ja vastaamme puheluihin joka päivä: Arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä chat joka ilta klo 17-20 ja Nettikirjepalvelu, johon voi kirjoittaa kirjeen. Juttelemme mielellämme lisää tästä tai mistä tahansa muusta asiasta.

Kaikki muuttuu vielä paremmaksi! Pidäthän itsestäsi huolta!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top