Siirry sisältöön
🎁🎖🏆🏅🥇

Oikeesti mun on vaikee kirjottaa tätä. Mä oikeesti musta tuntuu että mä kuolen en jaksa enää elää sekunttiakaan. Voisko toi kiusaaminen jo loppua. Ymmärrän teitä kaikkia hyvin haluan auttaa ja juuri sitä varten mä tänne tulinkin.

1. Kerro jollekkin aikuiselle vaikka koulussa (jos edes käyt koulua) jos et käy koulua kerro vaikka jollekkin sukulaiselle.
2. Yritä kestää ja oo niiku ei ois tapahtunu mitään.
3. Kun on äitien päivä anna hänelle vaikka jokin ihana lahja ja kortti jossa lukee (olet maailman paras ja ihanin äiti rakastan sinua aina ja ikuisesti.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Äiti aina huutaa mulle” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ihanaa, että kommentoit muiden kirjoituksia ja haluat auttaa heitä. Kuulostaa siltä, että olet todella sydämellinen ihminen ja haluat muille pelkkää hyvää, ihana sinä!

Kuulostaa kuitenkin siltä, että sinua itseäsi kiusataan ja että sitä on jatkunut jo jonkin aikaa. Olen tästä tosi pahoillani! Kukaan ei saisi kohdella sinua huonosti!

Toivoisin sydämestäni, että tekisit omien neuvojesi mukaisesti ja kertoisit kiusaamisesta koulun ammattilaisille. Kuulostaa siltä, että olosi on päässyt jo todella huonoksi! En tiedä, johtuuko se jostain muustakin vai pelkästään mainitsemastasi kiusaamisesta. Mutta mitä tahansa elämässäsi on nyt huonosti, niin sinun ei tarvitse pärjätä yksin.

Joskus joku aikuinen ei osaa auttaa tai ei ymmärrä lapsen hätää. Jos näin on tapahtunut sinulle, kerro asiasi jollekulle toiselle aikuiselle ja kolmannelle ja neljännelle – niin kauan kunnes joku uskoo ja auttaa sinua. Jos opettajat eivät saa kiusaamista kuriin (se on heidän tehtävänsä ja koulun velvollisuus on taata turvallisuutesi ja se, että voit käydä koulua turvallisin ja hyvillä mielin), niin kerro asiasta rehtorille joko yksin vai yhdessä huoltajiesi kanssa. Jos rehtorikaan ei saa sitä kuriin, kirjoittakaa tai soittakaa koulu- tai sivistystoimenjohtajalle. Jokaisessa koulussa täytyy lain mukaan olla suunnitelma kiusaamisen ehkäisyyn. Pyydä näytille tuo asiakirja. Voit tarkastaa siitä, onko kohdallasi tehty kaikki voitava.

Jos edelliset toimet eivät auta, voitte konsultoida poliisia ja kysyä, voisiko kiusaamisesta tehdä rikosilmoituksen. Joissain tapauksissa kiusaaminen voi täyttää rikoksen tunnusmerkit. Tai jos opettajat eli viranomaiset eivät tee työtään (eli takaa sinulle turvallista koulunkäyntiä), heistä voi lapsikin tehdä oikeusasiamiehelle kantelun (löydät ohjeet googlaamalla ”oikeusasiamies + kantelu + lapsi”.)

Keinoja siis on, toivottavasti jaksat vielä olla sinnikäs, jotta kukaan ei enää kohtelisi sinua huonosti. Haluaisin niin kovasti, että saisit käydä koulua hyvillä mielin!

Soittele ihmeessä, jos haluat jutella asiasta kanssamme tai sinulla on mitä tahansa muuta asiaa tai ihan vain tylsää. Numeromme on 116 111 eikä puhelu maksa sinulle mitään. Lisäksi meillä on chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat anonyymejä. Olet meille tärkeä!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Äiti aina huutaa mulle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top