Siirry sisältöön
13v tyttö

voi ei! no mulkin on itsetuhosii ajatuksiin ja oon halunnu monesti teä jotain no en tiiä auttaako mut sano jotain p+ositiivistä

[tämä viesti on siirretty ketjusta ”APUA, APUA, AUTTAKAA” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kerrot tilanteestasi. Kurja kuulla, että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia. En tiedä sinusta mitään, mutta kuulostaa siltä, että voit nyt jostain syystä tosi huonosti. Ehkä sinulle on tapahtunut jotain ikävää, ehkä joku kohtelee sinua huonosti tai et koe kuuluvasi mihinkään. Usein pahaan oloon on joku syy ja olisi tosi tärkeää, että sille asialle tehtäisiin jotain, jotta voisit taas paremmin.

Toivoisin, että elämässäsi olisi myös hyviä ja iloisia asioita ja ihmisiä, jotka haluavat sinulle hyvää. Toivottavasti pystyt näkemään myös nuo asiat, iloitsemaan niistä ja hakeutumaan niiden ihmisten seuraan, joiden luona sinun on hyvä olla ja joiden seurassa saat olla oma, ihana itsesi.

Jotta vointisi muuttuisi paremmaksi, toivon, että saat siihen apua. Jos kukaan ei vielä tiedä, että voit huonosti, toivon, että kävisit ennen koulujen loppumista kertomassa itsetuhoisista ajatuksistasi koulusi terkkarille tai kuraattorille. Olisi tärkeää, että saisit apua jo ennen kesälomia. Loman aikana saat apua kuntasi terveyskeskuksesta.

Voit myös milloin tahansa soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (numeromme on 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Näiden lisäksi meillä on kirjepalvelu, jossa voi kirjoittaa meille kirjeen. Kaikki palvelumme ovat auki joka päivä, myös kesällä, eivätkä ne maksa sinulle mitään. Ethän jää yksin! Olet tärkeä ja arvokas ja sinullakin on oikeus olla onnellinen ja voida hyvin!

Jos haluat lukea lisää asiasta, täältä löydät Nuortennetissä olevan tekstin mielen hyvinvoinnista:

Mielen hyvinvointi

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

SL😛

Voi eiiii!! Oon niin sika surullinen sun puolesta!! Oon ihan sika surullinen kaikkienpuolesta, joilla on itsetuhoisia ajatuksia :( sun ei täytyisi kärsii niistä yksin!! Esim jos viiltelyyn haluut jonku vinkin niin laita kaveris piirtämään kätes (mihin viiltelisit) täyteen kaikkee ihanaa. Sitä ei viitsii pilata. Sitten voi kans laittaa jääpalan tai lunta niin se vähän niinku huijaa aivoja. Pärjäile💋💜

Vastaa aiheeseen: VS: APUA, APUA, AUTTAKAA

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top