Siirry sisältöön
SpageLi 🏳️‍🌈

and i’ve been writing songs and stories, and how i’ve been feel like.
i don’t wanna tell anybody face2face about my problems (im kinda sure that i have depression, and i’ve been cvtt¡ng myself) cuz i just can’t talk, so maybe i paint my feelings, so then my parents and friends know how i feel.
i have demon inside me, and it hurts me and my feelings all the time.

[tämä viesti on siirretty ketjusta ”Hello!” Päivystäjien palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei SpageLi 🏳️‍🌈,

Kiitos viestistäsi! Olit kirjoittanut tämän viestin alun perin viestiketjuun, jossa harjoittelitte kirjoittamista englanniksi. Vastaan sinulle tähän nyt suomeksi.

Oli surullista kuulla, että sinulla on ollut paha olla ja olet viillellyt itseäsi. On hienoa, että on omia mielekkäitä tapoja käsitellä vaikeitakin tunteita, mutta vakaviin asioihin, kuten masentuneisuuteen ja itsetuhoisuuteen, on aina tärkeää saada apua. Olin kuitenkin iloinen kuullessani, että sinulla vaikuttaisi olevan hienoja tapoja tunteiden käsittelyyn, kuten laulujen ja tarinoiden kirjoittaminen sekä maalaaminen – pidä niistäkin edelleen kiinni!

Kannustan sinua rohkeasti ja rehellisesti kertomaan ajatuksistasi vanhemmillesi. Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, niin juurikin vaikka maalauksen näyttäminen voi olla hyvä keskustelunaloitus. Voit kokeilla myös kirjoittaa ajatuksistasi ja näytät sitten tekstin aikuiselle. Vaikka kertominen voikin tuntua jännittävältä ja pelottavalta, niin sitten voikin jälkikäteen huomata, että oli helpottavaa viimeinkin saada asia kerrotuksi.

Koulukuraattori, -terveydenhoitaja tai -psykologi ovat sellaisia ammattilaisia, jotka osaavat auttaa lapsia ja nuoria pahan olon kanssa. Haluaisinkin siis kannustaa sinua myös kääntymään heidän puoleensa. Koulut ovat alkamassa taas pian, mutta nyt kesäloma-aikana apua on mahdollista saada myös terveyskeskuksesta. Pahan olon kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Apua on saatavilla!

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

For anyone who doesn’t speak Finnish: Don’t be alone with your thoughts, if you have been feeling down or depressed or have been hurting yourself. You’ve a right to get help for yourself. Talk to someone who is close to you and seek help from the health center.

Vastaa aiheeseen: VS: Hello!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top