Siirry sisältöön
torveloinen

1. Oletko tyttö vai poika?
– Tyttö, vaik mul ei oo alkanu menkat vaik oon fyysisesti 15v!
2. Mikä on suosikki värisi?
– Musta ja pinkki.
3. Minkä tyylinen olet?
– Ihmisten vihaaja -tyylinen. Oon käyny alasti ulkona, ja runkannu koulus. Ai nii, mä oon pupu enkä tiiä runkkaako puput mut ne pitää silti seksistä. Haluatte varmaan tietää ulkonäköni. Okei, selitänpä sitte.
Mulla on pinkiks värjätyt blondit hiukset, jotka on liian pitkät. Vituttaa, haluisin et mun koko kehos kasvais valkosta karvaa nii ku pupuilla. Mulla on siniset silmät, ja saman värine iho ku ihmisil. Ei vittu! Mä vihaan näyttää ihmiseltä.
Sitte pukeutumiseen. Pukeudun normi teinin tyyliin, vaik mä VIHAAN pukeutumista. Puput ei pukeudu!>:(
Mä myös vihaan sitä, ku mun ihos ei kasva karvaa. MULLA ON IHA VITUN ISO KEHO-AHDISTUS. Vihaan olla ihminen!
Mä myös VIILTELEN päivittäin, [osa tekstistä poistettu]

[tämä viesti on siirretty ketjusta Kerro 3 asiaa itsestäsi. Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Sinä,

Meillä täällä Nuortennetissä heräsi iso huoli sinusta ja voinnistasi ja siksi viestisi siirrettiin tänne Päivystäjä mukana keskustelussa – palstalle, jotta voisin vastata sinulle ja kertoa huolestamme. Kerrot rohkeasti itsestäsi ja myös niistä asioista, jotka ovat saaneet sinut voimaan huonosti. Jouduin poistamaan loppuosan viestistäsi, jossa kuvailet itsetuhoista käyttäytymistä ja itsesi satuttamista, mutta olen silti lukenut koko viestisi ajatuksella.

Toivon sydämestäni, ettet joudu kantamaan pahaa oloasi ja kaikkia ajatuksiasi yksin, vaan sinulla on ympärilläsi aikuisia, jotka tietävät pahasta olostasi. Jos näin ei ole, osoittaa suurta rohkeutta nyt siitä kertoa ja ehkä tämä on ensimmäinen askel avun hakemiseen.

Kaiken pahan olon ja ahdistuksesi keskellä toivon, että näet itsessäsi myös hyvää ja arvokasta. Niitä asioita, jotka tekevät sinusta ainutkertaisen ja avun arvoisen. Kuvaat viestissäsi, kuinka haluat satuttaa sekä muita että kehoasi koska siinä oleminen ahdistaa sinua. Tähän oloon ja ajatuksiin on mahdollista saada apua. Ammattilaisen kanssa pystyt yhdessä miettimään mitkä asiat elämässäsi pitäisi muuttua, jotta olosi kevenisi ja helpottuisi.

Tärkeintä on nyt, ettet jää näiden ajatusten kanssa yksin. Kenelle voisit kertoa asiasta tai näyttää kirjoittamasi viestin? Kuka aikuinen lähipiirissäsi olisi sellainen kenelle kertoa asiasta? Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi vuoden jokaisena päivänä, mikäli sitä tarvitset. Voimme yhdessä miettiä mistä saisit apua ja olosi helpottumaan.

Kaikkea hyvää ja lempeyttä sinulle toivoen,

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Kerro 3 asiaa itsestäsi.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top