Siirry sisältöön
😵

Joo vois itekkii, mun elämä on täyttä paskaa enkä jaksa enää. Oon jo harkinnu tappaa itteni tai [osa tekstistä poistettu] yms, mut en taida uskaltaa, harmi, se ois niin paljon parempaa ja helpompaa, kun tän kaiken jaksaminen.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Kotoa karkaaminen” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Teit ihan oikein, kun et jäänyt yksin mietteittesi kanssa. Poistin siitä pienen osan muita suojellakseni, toivottavasti ymmärrät.

Olen tosi pahoillani, jos elämäsi ei nyt ole sellaista, että se toisi sinulle iloa. Se on tosi väärin. Sinun kuuluisi olla iloinen ja onnellinen. Olisi mukava kuulla, mikä elämästäsi tekee kurjaa. Kohdellaanko sinua huonosti? Koetko yksinäisyyttä? Onko sinulle tapahtunut jotain, mikä ei jätä sinua rauhaan? Ovatko kotona asiat huonosti?

Monet asiat ovat sellaisia, joihin voidaan vaikuttaa. Toiset taas ovat sellaisia, että niitä ei voi muuttaa, mutta niiden kanssa oppii elämään, kun saa oikeanlaista tukea ja apua.

Toivon, että sinulla on joku, joka voisi kuunnella sinua ja auttaa sinua. Koulussa sellainen on terveydenhoitaja tai kuraattori tai muu koulun ammattilainen. Kesäaikana saat apua nuorisotalolta, Nuorten ohjaamosta ja terveyskeskuksesta riippuen siitä, minkälaisia hankaluuksia elämässäsi on. Joskus joku yllättäväkin tuttu voi olla sellainen, joka haluaa ja pystyy auttamaan: vanhempi, isosisarus, isovanhempi, kummi, kaverin vanhempi, valmentaja tai nuokkarin työntekijä. Toivottavasti löydät jonkun, jolle pystyisit kertomaan tilanteestasi.

Myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä olemme apunasi, jos haluat keventää sydäntäsi. Jos haluat, voimme tehdä sinusta täällä lastensuojeluilmoituksen. Silloin paikkakuntasi lastensuojelun työntekijä ottaa sinuun ja huoltajiisi yhteyttä ja saatte apua. Teemme sen vain, jos sinä niin haluat ja jos annat meille puhelimessa yhteystietosi.

Numeromme on 116 111 ja sekä se että chat on auki vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi meillä on kirjepalvelu, jos haluat mieluummin kirjoittaa. Vastaamme kirjeisiin viimeistään kahdessa viikossa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä paitsi jos haluat antaa ilmoitusta varten yhteystietosi.

Uskon, että kaikki muuttuu vielä paremmaksi. Olet tärkeä ja hyvä juuri tuollaisena, kuin olet!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Kotoa karkaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top