Siirry sisältöön
V [nimimerkki muutettu]

Hei,luin tuon tekstin, ja kun luin sen se ei kuulosta kivalta. Tuli mieleen, että mulla on ollu samanlaisia asioita mut toi family link on mulle ihan uusi asia.ku ei oo koskaan ollu semmosta. Niitä mun asioita en vielä kerro. [osa tekstistä poistettu] mä sanon ai saatana löin varpaan suoraan johonkin kulmaan ja kynsi irtosi. Mulla on omat vanhemmat [osa tekstistä poistettu] ja Sen laista sen jälkeen mä yritin [osa tekstistä poistettu] .sen jälkeen en oo enään tehnyt tai koittanut [osa tekstistä poistettu] Älkää tehkö perässä ei muutenkaan. Toivottavasti teillä muilla on parempi elämä. Kiitos kun otatte vastaan tän. Kertokaa ihmeessä miltä tuntui lukea tää.tää perustuu tositapahtumiin perustuva. [osa tekstistä poistettu]

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Kun mikään ei kelpaa…” Päivystäjä mukana
keskustelussa -palstalle]”

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei V,

Kiitos koskettavasta viestistäsi. Vaikka jouduin moderoimaan osan tekstistä pois sen arkaluontoisuuden takia, olen lukenut viestisi ajatuksella. Minulla heräsi iso huoli voinnistasi ja toivon että olet saanut apua ja tukea itsellesi ja voit jo paremmin. Muistathan, ettei sinun tarvitse pärjätä pahan olosi ja itsetuhoisten ajatustesi kanssa yksin, vaan sinulla on oikeus voida paremmin.

Apua saat itsellesi esimerkiksi koulussa terveydenhoitajalta tai kuraattorilta. Jos juttelu tuntuu hankalalta, voit esimerkiksi kirjoittaa viestin paperille tai näyttää tänne lähettämäsi viestin. Voit myös aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) ja chattiin, olemme täällä tukenasi.

Synkimmistäkin hetkistä ja olosta voi päästä pois oikean avun ja tuen avulla. Meistä jokainen tarvitsee joskus apua voidakseen paremmin ja muista että olet kaiken avun arvoinen.

Ethän jää yksin <3

Lämpimin halauksin,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

V [nimimerkki muutettu]

Hei oon yrittänyt ottaa ne asiat puheeksi koulukuraattorin kanssa mutta en oo uskaltanut mennä koska musta tuntui pahalta ja oon myös yrittänyt kertoa muille läheisille mutta en oo uskaltanut. En oo saanu apua. Tuntuu siltä että mun ei pitäisi olla enää maailmassa. Tuntuu pahalta ja oon myös yrittänyt ottaa yhteyttä tähän. Muistan sen kun kaveri anto mulle neuvon ja sanoi V [nimi muutettu], jos pahalta tuntuu mene kallioon ja hyppää alas. Olin silloin ett what? Ja kysyin häneltä että kuinka paljon ihmisestä on hypännyt kalliolta alas? Vastasi myöntävästi noin puolet ihmisistä eli suunnilleen 88% prosenttia ihmisistä vastasin ehei jumalauta ihan oikeesti. Ei siirrytä siihen nyt se on pitkä kokemus. En kuitenkaan tehnyt sitä. siitä saan olla onnellinen. Mietin yhä että kannattaako edes tehdä omaa kuolemaa? Haluaisin että saan vastauksen tähän. Kerron loput jossakin vaiheessa. Mä tarvitsen neuvoja huomista varten asia on tämä oon viettänyt mun tyttöystävän Netan kanssa ja se sano mulle ett haluaa tehdä hänen luonaan seksiä hän kysyi multa että voidaanko me tehdä sitä seksiä heidän luonaan hänen huoneessaan vastasin ihan ajatuksissa vahingossa että kyllä se käy sitten sanoin että ai että seksiä hän vastasi niin meillä lupasit jo. Niin miten mä voin aloittaa sen rauhallisesti kun hän on mun uus tyttöystävä ollaan tunnettu 12kk ja ollaan oltu siitä lähtien yhes siitä on kaks vuotta ku oon ollu sängyssä sen jälkeen multa on unohtunut miten mä aloitin sen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei V!

Ymmärrän, että ajan varaaminen ammattilaisille tai heille omista asioista kertominen voi aluksi jännittää. He ovat siellä kuitenkin juuri tällaisia tilanteita varten ja tottuneet juttelemaan vaikeistakin asioista. Voit vaikka laittaa hänelle ensin viestiä ja kertoa siinä päällimmäiset hankaluutesi ja sanoa, että puhuminen näistä asioista jännittää. Uskon, että hän ottaa siitä kyllä kopin ja osaa tehdä tilanteesta sinulle mahdollisimman luontevan ja mukavan.

Myös läheisille voit laittaa asiasta viestiä, jos puhuminen on vaikeaa. Silloin he tietävät asian olevan erityisen tärkeä ja voivat miettiä asiaa ennen kun tapaavat sinut kasvotusten. Se antaa heille vähän aikaa valmistautua ja pohtia asiaa sinun kannaltasi. On kuitenkin hyvin tärkeää, että läheisesi tietävät, mitä sinulle kuuluu ja miten sinulla menee. Näin he eivät oleta mitään väärin ja osaavat tukea sinua.

Ystäväsi antoi sinulle kyllä huonon neuvon. Voi olla, että aihe on hänelle vieras eikä hän oikein osannut suhtautua siihen. Ehkä hän on katunut heittoaan myöhemmin? Jos haluat, voit vaikka jutella siitä hänen kanssaan ja sanoa, että se jäi vaivaamaan mieltäsi. Tällaiset aiheet ovat nuorille monesti vieraita ja siksi näissä kannattaa kääntyä mieluummin ammattilaisten puoleen. Kavereillekin on toki tärkeää kertoa omia kuulumisia, mutta samalla voi kertoa myös, mitä heiltä toivoo ja millaisesta tuesta olisi sinulle eniten apua.

Kuolema on aina lopullinen asia eikä siitä ole paluuta. Siksi kannattaa aina kokeilla ensin kaikki muut keinot. Jokainen meistä kuolee joskus, mutta sitä ennen kannattaa ottaa kaikki irti tästä ainutkertaisesta elämästä: tehdä hyviä asioita, etsiä oma tapa elää ja löytää itselle merkityksellisiä asioita niin, että voi nauttia kaikista niistä vuosista, mitä nuoruuteen, aikuisuuteen ja vanhuuteen sisältyy.

Pohdit viestissäsi vielä seksiä tyttöystäväsi kanssa. Seksi voi olla todella ihanaa ja lähentää kahta ihmistä erityisen paljon, mutta se pitää olla aina ja joka ikinen hetki suostumuksellista ja siihen liittyy uuden opettelua koko elämämme ajan. Jos on kerran suostunut johonkin, sen voi missä tahansa vaiheessa perua.

Vaikka olet harrastanut seksiä aiemmin jonkun toisen kanssa, uuden ihmisen kanssa täytyy uudestaan kysyä, mistä toinen nauttii ja opetella itsekin, mistä nautit juuri tämän ihmisen kanssa ja kertoa hänelle, mitä haluat ja mikä taas tuntuu pahalta. Hyvä ja nautinnollinen seksi vaatii siis keskustelua, kysymistä ja kertomista. Näin ei synny vääriä käsityksiä, joita voi olla vaikea myöhemmin purkaa. Jos seksi jännittää, voi myös aloittaa hitaasti ja tehdä joka kerta jotain erilaista ja kokeilla yhdessä, miltä se tuntuu. Kerralla ei tarvitse kokeilla kaikkea. Puhukaa siis paljon ja huolehtikaa, että molemmilla on kivaa!

Jos haluat, voit jutella näistä myös puhelimessa (nro 116 111) tai chatissä. Molemmista palveluista löytyy lisätietoa täältä Nuortennetistä.

Voi hyvin!
Terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: [Kun mikään ei kelpaa…]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top