Siirry sisältöön
Tyttö

Mä oon 7lk eikä mua kiinnostaisi koulu yhtään ja kotitalouden tunneilla en käy koska mua pelottaa että [osa tekstistä poistettu] joku päivä olisi kiva jos pystyisin puhumaan siitä jollekin aikuiselle.

[tämä viesti on siirretty ketjusta Masennus koulusta ja arjesta Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Tyttö,

Voit olla ylpeä itsestäsi, että rohkaistut hakemaan apua ja kertomaan olostasi tänne palstalle. Kirjoitat, että koulunkäynti ei kiinnosta sinua ja että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia, jonka takia välttelet kotitaloustunteja. Onko olosi tuntunut tältä jo pitkään tai onko tapahtunut jotain erityistä, joka on saanut sinut voimaan huonommin? Entä onko jotain asioita tai läheisiä elämässäsi, joiden parissa olosi on helpompi tai tunnet iloa tai tyytyväisyyttä?

Meistä jokainen kokee joskus jaksamattomuutta ja tuntuu ettei mikään asia huvita, ei myöskään ne entiset lempipuuhat, joista on aiemmin nauttinut. Jos kuitenkin huomaa, ettei olo helpotu edes hetkeksi vaan olo pahenee ja vaikeutuu ja mieleen hiipii ajatukset itsensä satuttamisesta, kannattaa asiasta kertoa heti jollekin. Meistä jokainen tarvitsee joskus toisen apua ja tukea. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin.

Kerrot toivovasi, että pystyisit puhumaan jollekin aikuiselle ajatuksistasi. Kuka aikuinen se voisi olla? Onko lähipiirissäsi joku turvallisen tuntuinen aikuinen, jolle voisit jutella tai näyttää tänne kirjoittamasi viestin? Aikuinen voi olla vaikka oma vanhempi, täti tai setä, kummi, opettaja tai koulun kuraattori tai terkkari. Tärkeintä on, että pystyt mennä tämän aikuisen luokse. Kun saat apua pahaan oloosi, pikkuhiljaa olosi kevenee, itsetuhoiset ajatukset katoavat ja pystyt taas nauttimaan asioista, joista olet iloinnut aiemmin.

Muistathan, että voit aina halutessasi myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin samassa numerossa päivystää Nuorten Tukilinja (klo 20–24) josta saat ammattilaisen tukea pahan olon hetkellä.

Auringonvaloa kevääseesi toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Masennus koulusta ja arjesta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top