Siirry sisältöön
SpageLi 🏳️‍🌈

samaa olen itekkk miettiny, pitäis vaa päästä puhuu jollekki ammattilaiselle ja kertoo kuinka huono mulla on olla, en enää jaksa sitä itteä uneen itkemistä, en halua satuttaa itteeni enempää mä oon vaa ihan loppu.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Milloin osastolle?” Päivystäjä mukana
keskustelussa -palstalle.]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki SpageLi!

Olen tosi pahoillani, että voit niin huonosti, että itket itsesi uneen ja satutat itseäsi. Mutta olen tosi iloinen, että olet harkinnut puhumista jollekin ammattilaiselle!

Se, että sanot olevasi jo ”ihan loppu”, saa minut tosi huolestuneeksi. Nyt jos koskaan on tärkeää hakea apua! Ei ole oikein, että olet noin huonossa kunnossa. Kaikilla ihmisillä, myös sinulla, on oikeus olla onnellinen ja nauttia elämästä. Toki joskus elämässä tulee suruja ja ikäviä tilanteita, mutta pitkään jatkunut paha olo on sellainen, joka ei kuulu elämään, vaan siihen on tosi tärkeää hakea apua.

Toivottavasti varaat pian ajan koulusi terkkarilta, psykologilta tai kuraattorilta. Saat heihin yhteyden wilman tms. kautta tai voit laittaa heille myös sähköpostia. Yleensä koulun henkilökunnan sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kotipaikkakunta.fi. Ammattilaiset ovat koulussa teitä kaikkia nuoria varten ja pitävät nuorten kanssa työskentelystä.

He ovat tottuneet kaikenlaiseen, joten voit hyvin kertoa heille rehellisesti, mitä mielessäsi liikkuu. Myös itkeminen tuollaisessa tilanteessa on täysin normaalia, sitä ei missään nimessä kannata hävetä tai pelätä. Voit vaikka kirjoittaa tärkeimmät asiat lapulle tai siihen wilma/sähköpostiviestiin, joten hän tietää jo vähän, millä asioilla tulet.

Toivon sinun ottavan johonkin ammattilaiseen pikaisesti yhteyttä, ansaitset olla iloinen ja onnellinen! Joskus tilanne korjaantuu hitaasti, mutta sitä tärkeämpää on aloittaa pian.

Voit myös soittaa meille numeron 116 111 tai tulla chattiin. Palvelumme ovat auki joka päivä ja kanssasi juttelee MLL:n kouluttama vapaaehtoinen aikuinen. Olet meille tärkeä!

Lämmöllä
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Milloin osastolle?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top