Siirry sisältöön
13v tyttö

aamupalaks en yleensä syö mitään, välillä aamulla ennen koulua saatan käydä kaupassa hakemassa esim. twix patukan
koulussa en useimmiten syö kauheasti mitään.
kotona jos syön, syön hyvin vähän lämmintä ruokaa
iltapalksi muroja tai leivän jos satun jaksamaan.

[tämä viesti on siirretty ketjusta ”Mitä yleensä syötte?” Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että osallistut keskustelupalstan keskusteluun! Viestisi kuitenkin siirrettiin tänne ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle, sillä vastauksesi sai meidät huolestumaan. Päivittäinen ravinnon määrä, jonka saat vastauksesi mukaan, on tavattoman pieni. Mietin, syötkö luonnollisesti noin vähän vai pyritkö säätelemään syömäsi ruoan määrään jostain syystä?

Normaalistikin ihminen tarvitsee aikalailla erilaisia ravintoaineita peruselintoimintojen, lihasten ja aivojen toimintaan. Mutta erityisesti energiaa ja hyviä rakennusaineita tarvitsee kasvava lapsi ja nuori. Jos ei syö kunnolla, voi olo olla väsynyt ja nuutea, voimaton ja iloton.

Tietävätkö vanhempasi, kuinka vähän syöt? Jos syöminen on sinulle jostain syystä hankalaa, toivoisin kovasti, että kävisit kertomassa siitä koulusi terkkarille. Hän on asiantuntija näissä asioissa ja osaa auttaa sinua. Myös vanhempasi on hyvä tietää, mikäli syömisessä on sinulla jotain haasteita tai ruoka ei maistu. Joskus ruokahalu voi olla kadoksissa stressin tai surun vuoksi, mutta silloinkin olisi tärkeää pyrkiä syömään riittävästi.

Terkkarin lisäksi voit myös soittaa (numeromme on 116 111) tai chattailla kanssamme. Palvelumme ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Kuuntelemme mielellämme, mitä sinulla on sydämelläsi tai jos sinulla on hankaluuksia jonkun asian kanssa. Olet tärkeä!

Lämpimin terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

:)

Aamupalaksi mä tykkään syödä jotain lämmintä vaikka puuroa mut jos on kiire tai ei jaksa kokkailla niin muroja. Syön koulussa lounaan. Kotona koulun jälkeen syön kolmen aikoihin lämpimän ruoan. Sitten illalla syön marjoja tai hedelmiä. On tosi tärkeää että syö koulussa, ei vaan sen takia että jaksaa keskittyä tunneilla. Lounas on joidenkin tutkimusten mukaan tärkein ateria. Ahdistaako sua mennä ruokailuun? Pelottaako sua että ruoka lihottaa tai jotain vastaavaa?

Vastaa aiheeseen: VS: Mitä yleensä syötte?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top