Siirry sisältöön

VS: Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä

winter bear 🐻‍❄️❄️

moi! mulle ei olla tehty diagnoosiin. mutta ajatuksia mulla on yleensä et haluun vaan luovuttaa, väsyttää, turhauttaa, jne. ja aika paljon itsetuhosia ajatuksia. en oo lukenu sitä toista viestiä mut aina se on huolestuttavaa kun kuulee et jollakin ei mee hyvin.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit tilanteestasi. Kuulostaa siltä, että et voi nyt oikein hyvin. Olen tosi pahoillani siitä. Voi olla raskasta elää päivästä toiseen niin, että mieliala on matalalla eikä mikään huvita. Erityisen huolissani olen siitä, mitä kerroit itsetuhoisista ajatuksistasi. Olisi tärkeää, että joku auttaisi sinua saamaan elämänilosi takaisin.

Olisi tosi tärkeää, että kertoisit olotilastasi mahdollisimman pian jollekin aikuiselle. Millaiset välit sinulla on perheesi aikuisiin? Voisitko kertoa heille? Voit myös kertoa tilanteestasi koulusi terkkarille tai kuraattorille. He ovat siellä juuri tällaisia tilanteita varten ja tietävät, kuinka toimia. Nyt on tärkeää, että saat apua, jottei tuo huono olosi turhaa pitkity, vaan voisit taas hyvin.

Pidäthän itsestäsi huolta, olet tärkeä!

Lämmöllä
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Lapsonen

Mulla on keskivaikea masennus. Väsyttää, sängystä nouseminen on vaikeeta, ärsyynnyn helposti, ei ruokahalua, en haluu nähdä ihmisiä, en käy paljon missään, ei oo kavereita oikeestaan, ei motivaatiota kouluun, ja niin edelleen. Itsetuhoa joskus, ajatuksia usein. Kun mut ohjattiin kuraattorilta psykologille, sillä meni noin 5 min diagnosoida mulla masennus. Suosittelen hankkimaan diagnoosin, sen avulla on helpompi saada tarvittavaa apua. Tsemppiä

Vastaa aiheeseen: VS: Onko täällä masentuneita? Mulla ois kysymyksiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top