Siirry sisältöön
V[nimimerkki muutettu] 16

Mä en jaksa. Ihan oikeesti. Mua ahistaa ja surettaa ihan jumalattomasti. Aina kun ajattelen sitä, että mä haluun [osa tekstistä poistettu]. Ja eikä sitä oo kuitenkaan koskaan tapahtunut. Ei jumalauta ihan oikeesti. Oon kyllä yrittänyt päästä väkisin irti näistä, mutta niistä on välillä vaikeaa päästä yli. Ja aloittaa kaikki alusta. Tässä vaiheessa en tiiä mitä tekisin. Olisinko elossa vai [osa tekstistä poistettu]. Joskus en jaksa ees mennä kouluun. Jne. Siis tää ahistaa aivan jumalattomasti. Toivottavasti sä lukija ymmärrät. Joskus aamulla ku herään niin mä en jaksa silloinkaan jaksa nousta. En ees uskalla mennä puhuu tästä. Oon kuitenki kohta lukiossa. Ja näiden ahdistuksen takia mä oon ollu lätkä peli aikana haastamassa riitaa jne. Ja välillä saatan lyödä kaveita tän takia. Auttakaa mua jotenkin.😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥 oon se sama V[osa tekstistä poistettu] 16 mut käytin hetki sit 17 vuotta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys,

Hienoa, että löysit voimia kirjoittaa tänne Nuortennettiin ja toivon tämän auttavan ja rohkaisemaan sinua hakemaan itsellesi apua, kun olet siihen valmis. Voit olla ylpeä itsestäsi, että olet yrittänyt päästä eroon ahdistuksesta mutta joskus ihminen tarvitsee toisen apua voidakseen paremmin. Sinun ei tarvitse pärjätä yksin!

Kerrot ahdistuksestasi ja jaksamattomuudestasi, joka alkaa usein jo aamulla herätessäsi. Kun voi huonosti, tuntuu arjen normaalitkin tekemiset, kuten koulunkäynti, harrastukset ja ystävien näkeminen vaikealta ja raskaalta. Siksi olisikin todella tärkeää, että rohkaistuisit kertomaan pahasta olostasi jollekin lähipiirin aikuiselle. Osaatko sanoa, mikä sinua pelottaa tai jännittää asiasta kertomisessa? Paha olosi ei ole sinun syytäsi ja ansaitset aikuisten apua, jotta jaksaisit ja voisit paremmin. Ihmiset ympärilläsi varmasti haluavat parastasi ja olla tukenasi!

Onko arjessasi tällä hetkellä jotain asiaa, ihmistä tai tekemistä, joka saisi sinut tuntemaan olosi paremmaksi? Jos sinulla on joku läheinen elämässä, jolle voit puhua olostasi, voisitko pyytää häntä tueksi, kun kerrot jollekin aikuiselle pahasta olostasi esimerkiksi koulussa? Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos sitä tarvitset. Meille voit kirjoittaa myös nettikirjeen!

Voimia ja valoa kevääseesi!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: ”Paras ystävä ahdistaa”

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top