Siirry sisältöön
ST

Jep, ihan täysin sama juttu mul. [Osa tekstistä poistettu].

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Ulkopuolinen” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ST,

kiitos viestistäsi. Hyvä, kun purit tuntojasi täällä, etkä jäänyt ajatustesi kanssa yksin. Olen pahoillani, että et ole tyytyväinen itseesi ja sinulla on noin paha olla. Onko nämä ajatukset vasta alkaneet vai onko niitä ollut sinulla jo pitempäänkin? Osaatko sanoa, miksi sinulla on tällaisia ajatuksia? Tiedäthän, että olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet!

Erityisesti silloin, kun on huono olla on tärkeää tehdä sellaisia asioita, joista itselle tulee edes hieman parempi mieli. Mistä asioista sinä nautit ja mitkä asiat nostattavat sinun mielialaasi silloin, kun mielesi on maassa? Joku tykkää piirtää, kirjoittaa tai vaikkapa maalata, toinen puolestaan katsoo itselleen mieleistä sarjaa, lukee kirjaa tai kuuntelee musiikkia. Jollekin iloa tuo liikunta ja luonnossa kulkeminen. Keskity sellaisiin asioihin, jotka tuovat sinulle hyvää oloa. Vaikka nyt tuntuukin pahalta ja mieli on maassa niin ehkä jo huominen on valoisampi.

Usein myös omista asioista juttelu helpottaa omaa oloa. Kun saa juteltua ajatuksistaan ja tunteistaan jonkun kanssa eivät ne ehkä tunnu enää ihan niin isoilta ja synkiltä. Minulle heräsi huoli hyvinvoinnistasi ja toivoisin, että voisit jutella jonkun luotettavan ihmisen kanssa ajatuksistasi ja tunteistasi. Älä jää yksin hankalian tunteiden kanssa vaan puhu niistä rohkeasti vaikkapa vanhemmallesi, ystävällesi tai jollekin läheiselle aikuiselle.

Myös lasten ja nuorten puhelin (116 111) ja chat (nuortennetti.fi) päivystää kesäaikana joka päivä klo 17-20. Voit myös kirjoittaa nettikirjeen. Yhteydenotot ovat nimettömiä ja luottamuksellisia. Vapaaehtoiset päivystäjät mielellään kuulevat, mitä sinulle kuuluu, joten ota ihmeessä yhteyttä!

Valonpilkahduksia kesääsi toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Ulkopuolinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top