Siirry sisältöön
Sammunu kynttilä

Mulla kävi niin hauskasti että minun paras ystävä 10 vuoden ajalta ei puhu mulle enää enkä oo nähny sitä yli kahteen vuoteen. Mulla ei oo muita kavereita koska oletin aina että ollaan kavereita ikuisesti enkä tarvi ketään muuta. Oon halunnu kertoa sille että oon yksin mutta myönnän että oon ollu manipuloiva ja ilkeä myös välillä enkä tiiä haluaako se olla minun kans enää. Asutaan aika kaukana toisitamme ja se asuu paikassa jossa en ikinä käy

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa harmillista, että ystävyytenne on nyt joutunut karille. Ymmärrän, että se tuntuu pahalta varsinkin, jos hän oli ainoa ystäväsi.

Kerrot, ettei ystäväsi enää puhu sinulle. Ymmärrän tästä, että olet kuitenkin yrittänyt olla häneen yhteydessä? Oletko kertonut hänelle yksinäisyydestäsi ja pyytänyt anteeksi aiempaa käytöstäsi? Uskon, että hän arvostaisi sitä, että myönnät toimineesi rumasti ja että olet asiasta aidosti pahoillasi. Kaikki me teemme joskus virheitä, mutta oleellista on se, pystyykö asian myöntämään ja oppimaan siitä jotain. On hyvin vaikea olla vihainen ihmiselle, joka on aidosti pahoillaan. Toivon, että pystyisit kertomaan hänelle nämä asiat, sillä haluaisin uskoa, että voisitte taas olla ystäviä ja mukana toistenne elämässä.

Jos niin käy, että teidän ystävyytenne aika on ollut ja mennyt, niin sinun on täysin mahdollista saada uusia ystäviä ja tuttavia! Tunnut olevan tosi mukava ja ajattelevainen ja osaat asettua toisen ihmisen asemaan. Ystävyys alkaa pienistä teoista: tervehtimisestä, kuulumisten kysymisestä, arkipäiväisestä juttelusta ja toisten auttamisesta. Kukaan ei voi olla toisen käytettävissä aina, joten on plussaa, jos kavereita on useampia. Jokaisesta ei tarvitse tulla sielunkumppania, mutta silti voi olla mukavaa yhdessä.

Toivottavasti asiat etenevät toivottuun suuntaan ja saat jatkossa uusiakin kavereita, joiden kanssa voit viettää aikaa!

Voit jutella tästä tai mistä tahansa muustakin asiasta myös Lasten- ja nuorten puhelimessa ja chatissä sekä kirjoittaa meille kirjepalveluun, jossa voimme aloittaa kirjeenvaihdon. Palvelumme ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Olemme täällä sinua varten!

Voi hyvin!
Terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Yksinäinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top