Siirry sisältöön
toivoton17

Oon helvetin yksinäinen ihminen, mulla on kavereita mutta ei sellasia ketkä hengaisi mun kanssa. Ja eipä kukaan koskaan minua kutsukkaan minnekkään, aina vaan katson kun muut pitävät hauskaa porukalla. Tuntuu pahalta tämä, en tykkää olla oma epäsosiaalinen itseni. tuntuu että mus on jotai vikaa.

Korvaan yksinäisyyttä nykyään alkoholilla & huumeilla, sillä saan oloani paremmaksi ja ei satu niin paljoa yksin oleminenkaan kun oon tunnoton, mutta tää ei saa jatkua näin, haluaisin vaan osata olla sosiaalinen ja sellainen kenet haluttaisiin mukaan johonkin.

Mua ahdistaa aika paljon sosiaaliset tilanteet ja en osaa olla oma itteni koska pelkään että must ei tykättäis. Paniikki iskee myös välillä jos todella ahdistaa ja annan mielen mennä pimeeksi.
Masennusta on todellakin, tuntuu että millään ei ole väliä, oon siinä pisteessä että uskon et mua ei ees muisteta tai huomata mun olemusta. [osa tekstistä poistettu]

En edes uskalla luottaa ihmisiinkään vaikka oisin tuntenut jo vuosia, tiedän että mä en saa takasin samanlaista luottamusta tai lojaalisuutta mitä mä tarjoan. Mut on niin monesti jätetty, petetty ja tuhottu.

Mä en voi kirjottaa kaikkea kun en jaksa, on niin paljon paskaa, mutta ei yhtään ketään kelle uskaltaisin puhua, tuntuu että ketään ei jaksa kiinnostaa mun huolet. Itse kyllä kuuntelen muiden huolet mielelläni ja autan niin paljon kun pystyn, mutta samalla haluasin kertoa omiakin.

Kukaan ei tiedä että oon tällänen. Mua pelottaa vähäsen, mutta ehkä joskus paranen ja saan frendei.
”Tyttöystävä” löytyy, mutta aika hankala sekin asia, pelottaa sekin miten tulee käymään sen kanssa.

Kirjotinpa paljon, ihme sinänsä mutta en ole selvinpäinkään..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!
Lämmin kiitos viestistäsi. Sinulla vaikuttaa olevan paljon mielen päällä olevia mietteitä, hyvä, että päätit purkaa niitä kirjoittamalla meille.

Kuulostaa kurjalta, että koet olevasi yksin ja, että pelkäät, ettei sinusta tykättäisi sellaisena kuin olet. Kirjoitit viestissäsi myös, että sinut on jätetty, petetty ja tuhottu monesti. Ymmärrän hyvin, että koet luottamuspulaa ihmisiin, sosiaaliset tilanteet tuntuvat ahdistavilta ja muiden ihmisten hyväksyntä tärkeältä, jos sinulla on ollut huonoja kokemuksia aiemmin. Sosiaaliset tilanteet voivat tuntua ahdistavilta ja raskailta varsinkin, jos joutuu esittämään, jotakin, mitä ei ole. Vaikka tilanne sinua tällä hetkellä pelottaakin kannustan sinua menemään mukaan sosiaalisiin tilanteisiin ennakkoluulottomasti ihan omana itsenäsi, kutsuttuna tai ei. Näin myös sinuun on helpompi tutustua, eikä sinun tarvitse käyttää energiaasi peitelläksesi sitä ihanaa itseäsi, jota olet. Vaikka et sosiaalinen mielestäsi olisikaan (eikä tarvitsekaan olla!), on sinun mielipiteesi ja olemisesi sosiaalisessa tilanteessa yhtä tärkeä kuin muidenkin.

Oletko miettinyt, miten aiemmat huonot kokemuksesi vaikuttavat siihen, miten lähelle itse päästät kavereitasi? Kirjoitit, että itse kuuntelet ystävien huolia mutta omiasi et pääse purkamaan. Kannustaisin sinua avaamaan keskustelua myös sinun huolistasi, ehkä kaverisi ymmärtävät sinua ihan uudella tavalla sen jälkeen. Uskon, että moniakin kiinnostaisi tietää, miten sinä voit.

Mietit paljon, mitä muut miettivät ja ajattelevat sinusta. Mitä sinä itse ajattelet itsestäsi? Ihminen on useimmiten kriittisin itselleen ja huomaa itsessään enemmän vikoja kuin muissa ja voi näin ollen myös päätyä uskomaan, että myös muut ajattelevat näin. Kannustaisin sinua miettimään mitä kaikkea hyvää juuri sinussa on. Kun itse hyväksyy omat hyvät sekä huonot puolensa, on yleensä paljon helpompi olla, niin itsensä kuin muidenkin seurassa.

Sinun koettu yksinäisyytesi ja mietteesi ovat varmasti vaikuttaneet masentuneeseen mielialaasi ja sen kautta itsetuhoiseen käytökseesi. Alkoholi ja huumeet voivat tuntua hetkellisesti hyvältä ratkaisulta, mutta eivät loppupelissä muuta tilannetta parempaan suuntaan. Hienoa, että olet tämän itsekin ymmärtänyt. Kerroit viestissäsi, että sinulla on tyttöystävä. Oletkohan jo kertonut vai voisitko ajatella kertovasi hänelle mietteistäsi ja saada hänen kauttaan parempia kokemuksia ihmissuhteista?

Voit hyvin olla yhteydessä meihin myös chatin, nettikirjeen tai Lasten ja nuorten puhelimen kautta. Päivystäjät voivat yhdessä kanssasi miettiä ratkaisuja tilanteeseesi.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Yksinäisyys, huumeet & alkoholi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top